Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcos, miskraam en acupunctuur

 • Auteur
  Berichten

 • Zeeuws-meisje
  Bijdrager
  #10222432

  Hallo dames, 

  Ik wil even van mij afschrijven. Vorig jaar oktober ben ik gestopt met de pil, niet om gelijk zwanger te worden maar ik merkte dat ik erg veel last had van mijn hormonen. Na 30 dagen werd ik ongesteld en de maand erna, in december, dachten we heel even dat ik zwanger was omdat ik niet ongesteld was geworden. Op dag 34 werd ik natuurlijk gewoon ongesteld (haha), maar vanaf toen merkten we dat we eigenlijk wel klaar waren voor een kindje. Tot mijn verbazing begon mijn vriend erover. Niks overhaast. Ik had daarna 2 cyclussen van 36 dagen en vervolgens ben ik na half maart niet meer ongesteld geweest. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest en die verwees me door naar het ziekenhuis voor een echo. Daaruit bleek dat ik pcos heb. De dokter verwees me door naar de gynaecoloog. Op 21 juni (drie maanden na mijn laatste menstruatie) had ik een lichte positieve test in handen. Ik had mijn eisprong wel heel duidelijk gemerkt overigens (wat ik normaal nooit had of heb opgemerkt). Op 25 juni stond de eerste afspraak met de gynaecoloog. Ik heb gebeld en ze wilde me toch graag zien. Op de echo bleek nog niks te zien omdat het nog zo pril was. Ik naar huis met de boodschap dat, mocht het misgaan, ik terug mocht komen. 

  Helaas heb ik zondag op maandag een miskraam gehad. Gisteren had ik een echo bij de verloskundige om te kijken of alles schoon was en gelukkig is dat zo, dus dat is heel fijn. Het is al verdrietig genoeg. 

  Nu mogen we in principe weer naar de gynaecoloog, maar omdat ik weet dat ik zwanger kan worden zonder hulp en gelijk zwanger werd toen ik een eisprong merkte, wil ik dat eigenlijk niet (meer). Of in ieder geval nog niet nu. De verloskundige wees mij op de mogelijkheid van acupunctuur. Dit zou ook kunnen helpen bij pcos en vruchtbaarheid. Ik lees er wel positieve verhalen over, maar heb er totaal geen ervaring mee. Zijn er dames die hier ervaring mee hebben?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct