Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcos & wel (ongesteld)

 • Auteur
  Berichten
 • #10372554

  Hoi meiden, 

  ik weet niet eens waar ik moet beginnen, het lijkt wel alsof ik de laatste 2 maanden in een achtbaan zit.

  mijn vriend en ik zijn een jaartje bezig met een kindje proberen te krijgen. Mijn ongesteldheid is onregelmatig, 2 keer in het jaar ben ik niet ongesteld geweest. Vond het een beetje raar dus ben toch naar de huis arts geweest, die heeft mijn door gestuurd naar STAR, om eerst daar een echo te laten maken. (Gyn hoefde nog niet?). 
  het was een lopende band werk, ik had nog nooit een inwendige echo gehad.. hele vervelende ervaring. Deze meneer vertelde mij in een afspraak van 5 min dat ik pcos heb, met een website in me hand gedrukt ging ik naar huis.. ik heb zelf van alles gezocht en gelezen, je maakt je zelf erg gek.

  gesprek gehad met mijn huisarts, en doorverwezen naar de gyn. Die ook weer opnieuw een echo gemaakt en mij Clomid tabletten meegegeven, en gelijk gaan bloed prikken. Ook het zaad word op kweek gezet van mijn partner. 4 weken later zouden wij hier pas de uitslag van krijgen. Ook kon hij zien dat mijn slijmvlies te dik was en hij zou verwachten dat ik snel ongesteld zou worden. De 3 de dag van mijn ongesteldheid zou ik dan ook langs moeten komen om het te laten checken. 

  Ik was thuis.. en dan komen ineens de vragen. 
  het proces was dus helemaal niet goed uitgelegd.. of helemaal niet zelfs. Ik de assistent opgebeld, en me heel lief alles uitgelegd. Ze vond het ook raar dat hij het allemaal niet had uitgelegd. 
  - wachten op menstruatie,

  - 3 de dag langs komen om het slijmvlies te controleren 

  - starten met tabletten 

  - weer langs komen 

  - injectie? Heeft die niks over verteld 

  - dan ‘huis werk’ 

  alleen het eerste had hij verteld. Vandaag weer bij gyn geweest omdat ik ongesteld was geworden. Hij zag dat het slijmvlies nog te dik was. Terwijl ik wel menstruatie pijn heb en gevoelige borsten. Toch opwekkers meegekregen om mijn menstruatie op te wekken. Over 2 weken weer een afspraak bij gyn.. en hoe verder weet ik het niet.. 

  meer mensen het zo mee gemaakt? 

   


  YdG
  Bijdrager
  #10372587 Quote

  Hoi, pcos is niet niks, op zichzelf al een (hormonale) rollercoaster en dan al helemaal als je het net hebt gehoord en kinderwens hebt. Ik herken wel het stukje dat je ‘even’ wordt meegedeeld dat je pcos hebt. Ik kreeg het met een echo te horen en werd zonder verdere informatie naar huis gestuurd behalve voor kinderwens de boodschap dat als ze me wilden helpen ik moest afvallen (en heb nu juist last van symptoom pcos trage stofwisseling en snel aankomen, dus afvallen is hele strijd geweest) een gespecialiseerde verpleegkundige heeft me eea uitgelegd hoe pcos werkt op gebied van stofwisseling, maar al die andere bijkomende kwalen symptomen en risico’s heb ik zelf moeten googelen en aan elkaar moeten linken, viel wel veel op zn plek. Toen ik eindelijk aan clomid mocht beginnen, hebben zij me wel goed en duidelijk door dat proces heen geloosd.. het is wachten op menstruatie, of als het niet komt inderdaad opwekken met andere medicatie, dan op dag 3 starten met clomid, kuurtje slikken, zodra je bent begonnen afspraak maken voor een echo (is dacht ik week later) en dan gaan ze kijken of het inderdaad eicel blaasjes heeft geproduceerd en maken ze een opmerking over de gezondheid van slijmvlies. Wanneer ze zien dat je blaasjes hebt ontwikkeld, krijg je op bepaalde dagen ‘huiswerk’ en dan zoveel dagen later op een bepaalde dag moet je bloedprikken, dan meten ze progesteron level, en dan zien ze aan die levels of er een eisprong heeft plaatsgevonden. Hierna, hopen dat het raak is!!! Zoniet, en je wordt weer ongesteld, dan opnieuw op dag 3 starten met clomid. Cyclus mag max 35 dagen duren, ben je dan nog niet ongesteld.. dan zwangerschapstest doen!!!! Wie weet 🙂 .. als het helaas niet zo is, dan bellen naar gynacoloog voor verder advies, misschien moet de clomid worden bijgesteld of iets. Kans op meerlingen is overigens wel groter en tegen mij zeiden zij als ze op de echo 3 blaasjes zien, ze niet willen dat je ‘huiswerk’ doet. Bij mij heeft het hele pcos en afvallen verhaal 1,5-2 jr geduurd… maar 1 x clomid, en het was raak 🙂 ben nu 9 weken en kn nog van alles gebeuren uiteraard dus vind het enorm spannend… maar heb voor het eerst sinds jaren positieve hoop!
  Hoop dat je wat aan mn verhaal hebt, wens je in ieder geval heel erg veel succes met uitzoeken wat pcos voor invloed heeft op jou en daarnaast heeeel veel succes met kinderwens


  CJS
  Bijdrager
  #10372623 Quote

  Ook hier een verwarrend verhaal over pcos.. 

  Ik ben dec 2019 gestopt met de pil en zit nu in ronde 9. Heb 1 keer een volledige cyclus overgeslagen en mijn eerste echte cyclus na het stoppen met de pil heeft ook 50 dagen geduurd. Daartussen heb ik cyclussen die verschillen 30 dagen, 35 dagen, op dit moment gok ik op 42 dagen, omdat ik mijn eisprong op dag 29 heb gemeten en altijd precies 2 weken na positieve ovutest ongesteld word. 
  De cyclus die ik heb overgeslagen, waardoor mijn cyclus 62 dagen duurde, ben ik na 45 dagen naar de dokter gegaan dat ik me toch wel zorgen maakte. Zij heeft me doorgestuurd voor een echo. Tijdens de echo werd idd al pcos genoemd als mogelijke oorzaak, maar dat dat alleen met bloedonderzoek vast te stellen was. Ik moest ook een belafspraak met de huisarts maken voor een definitieve uitslag van de echo. Heb toen aan de assistente gevraagd of dit buiten werktijd kon, maar dat was volgens haar niet mogelijk. Hierdoor op de werkvloer (werk met verstandelijke beperkte kinderen) te horen gekregen dat ik idd mogelijk pcos heb met alle gevolgen van dien.. heb toen wel even terug gegeven dat ze mij praktisch vertellen dat mijn grootste droom nog wel eens problemen kon leveren en ik daarna wel professioneel verder moet met behandelingen terwijl de grond onder mijn voeten vandaan was gemaaid. De huisarts zelf gaf aan dat ze best na werk had kunnen bellen en dit aan de assistente terug zou geven. Ik zou door de onregelmatige cyclussen wel gelijk een doorverwijzing krijgen naar de gyn. 
  Eerst een intake gehad via tel door coronatijd. Toch awkward nog nooit iemand gezien hebben en dan door de tel over de seksleven praten.. zij stelde dat ik eerst moet afvallen voor ik clomid kan krijgen (lees 25 kg afvallen). Ik werd wel aangemeld voor de fertiliteitsverpleegkundige, zodat ik daar in de tussentijd onder controle kan blijven en vragen kan stellen zo nodig. 
  Ik werd achtergelaten met de boodschap; zodra je cyclus wel op gang is, dan moet je op dag 3 bloedprikken. Zo gezegd zo gedaan, na 6 weken de uitslag en daar waren geen afwijkingen in! Dus de diagnose pcos is nooit definitief te stellen omdat m’n bloed goed was. De boodschap was, blijf maar proberen, val af want als je dan op het juiste gewicht bent en nog niet zwanger kun je met medicatie beginnen en als m’n cyclus langer wordt dan 42 dagen dan moet ik aan de bel trekken. Dan kan ik wel een opwek kuur krijgen om zo m’n volgende cyclus in te gaan.. 

  wel herken ik zelf veel symptomen van pcos, merk ik dat afvallen met minder koolhydraten eten veel makkelijker gaat.. toch is het afvallen een strijd omdat ik altijd trek heb in zoetigheid, wat dan ook weer een symptoom kan zijn.. 

  nu 11 maanden na het stoppen met de pil heb ik dus nog steeds veel vragen, veel frustratie omdat afvallen niet lukt maar dat wel de bedoeling is en zit ik iedere maand gestresst op het wachtbankje in de hoop het tegendeel te bewijzen dat ook met overgewicht je natuurlijk zwanger kan raken.. de wens is zo groot dat de frustratie alleen maar groter wordt…..

  vind het echt gek dat gyn het als een soort lopende band werk uitleggen.. de menselijkheid is ver te zoeken.. 

  #10372628 Quote

  Hier ook Pcos.. en idd inwendige echo in het ziekenhuis direct uitslag pcos. De huisarts heeft bij mij alles duidelijk gemaakt maar tussen de uitslag en de uitleg zaten wel enkele dagen. Genoeg tijd om lekker los te gaan op Google. En dan lees je van alles… gelukkig was ik redelijk gerust gesteld naar mijn bezoek aan de huisarts. Toen bij de gyn alles nog eens uitgelegd gekregen en gestart met het traject. Super goede en fijne ervaring.. na 2 en half jaar hebben we een prachtige zoon gekregen 🥰


  Bloemenwinkel
  Bijdrager
  #10385731 Quote

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct