Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcr Test Peuter

 • Auteur
  Berichten

 • Flores
  Bijdrager
  #10403918

  Hai dames,

  Ik ga wellicht van de zomer naar familie in het buitenland toe. Op dit moment ben ik mij aan het oriënteren. Weten jullie of een kind van 2 jaar ook een negatieve pcr test nodig heeft? Ik ga morgen bellen met de klm health clinic. Hoor ook graag jullie ervaringen  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10403995 Quote

  Volgens mij wel! Iedereen moet een negatieve test kunnen overhandigen, in dat geval dus ook een kind van twee. Vorig jaar ging ik met mijn kleine meid van 4 naar Griekenland (we hadden al geboekt, dus zijn gegaan toen het code geel was) en bij aankomst op het vliegveld werden ook PCR testen uitgevoerd op een selectie mensen van één vlucht. Het maakte ze niks uit hoor, ik zag ook baby’s er tussen uit gehaald worden om te testen. Dat is een beetje het risico van reizen ben ik bang….


  Galileo
  Bijdrager
  #10404144 Quote

  Mijn dochter van 1,5 is vorige week getest, had letterlijk 1 traan. Heeft een schaap en paard nagedaan en vrolijk gezwaaid naar iedereen die aandacht gaf. Viel dus echt heel erg mee en als je moet reizen ivm familie zou ik liever een negatieve test meenemen dan risico dat je gedonder krijgt.

  Overigens was het bij ons niet vanwege reizen, maar vanwege klachten, maar test is hetzelfde.


  Flores
  Bijdrager
  #10404180 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Ik heb de GGD en de KLM healthclinic gebeld. De een was al dicht en bij de ander kwam ik er niet doorheen. Tis wat allemaal. Ik hoopte stiekem dat kleintjes geen test hoefden. Niet vanwege het geld maar omdat het me sneu lijkt. Ik hoef nu niet te reizen. Een van mijn ouders is heel ziek en de situatie kan zomaar ineens omslaan. Dan is het fijn om buiten alle stress om al te weten hoe en wat


  Galileo
  Bijdrager
  #10407095 Quote

  He, wat een nare situatie Flores! Hopelijk komt het goed en is reizen niet nodig. Maar mocht het wel zo zijn; hier viel de nare situatie dus erg mee! Ze kreeg achteraf zelfs een bellenblaas, dus helemaal blij…


  Eleaa
  Bijdrager
  #10407343 Quote

  Ik las ook laatst dat ze bij kleine kinderen het speeksel ook met een soort sabbel watje kunnen verzamelen ipv met zo’n staafje.
  Daarnaast zijn bijv de sneltesten nog in ontwikkeling en weet je niet of die tegen de zomer ineens een stuk betrouwbaarder zijn.

  Ik zou de GGD eens vragen naar die andere soort watjes, en ook het beleid van het land waar je heen wilt in de gaten houden. Hopelijk valt het allemaal mee.
  En anders is zo’n testje ook niet het eind van de wereld, het duurt kort en zo’n jong kindje is vaak makkelijk af te leiden met wat lekkers of een speeltje.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct