Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pepti Werkt Onvoldoende

 • Auteur
  Berichten
 • #10514900

  Hulp gezocht! Ons zoontje (7 weken) is sinds dat hij 3 a 4 weken is steeds meer en meer gaan huilen. Hij heeft Nexium gekregen voor zijn verborgen reflux, maar het huilen bleef. Sinds 12 dagen gebruiken we pepti en nu zien we dat het iets beter gaat. Het ontroostbare is er vanaf, op goede dagen slaapt hij meer/beter.

  Het houdt echter niet over. Op sommige dagen (zoals gisteren) slaapt hij overdag nauwelijks (hazeslaapjes afgewisseld met huilen, kreunen, veel boeren, scheetjes, spugen). Maar vandaag was het best een ok dag. We twijfelen daardoor heel erg wat te doen.

  Helpt de pepti wel voldoende? Moeten we nog een paar dagen/weken extra geduld hebben? Of moeten we overstappen naar Nutramigen of Neocate? Of is er uberhaupt geen KMA en moet de dosering Nexium omhoog en ga ik terug op BV (ik kolf nu nog om het op gang te houden). 

  Zijn hier dames die hetzelfde hebben meegemaakt? Hoe en wanneer kwamen jullie erachter dat pepti voldoende/onvoldoende werkte? Zou nutramigen dan een alternatief zijn, of beter Neocate? Of hoe kwam je erachter dat er geen sprake was van KMA? 

  Ik word er zo langzamerhand vrij moedeloos van 🙁 Als hij een goede dag heeft ben ik weer erg hoopvol, maar des te groter de teleurstelling als hij de dag/dagen daarna nauwelijks slaapt en veel huilt. Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

   

   


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10514909 Quote

  Mijn ervaring overal is dat het best een up en down blijft met deze klachten, omdat de medicatie ook weer z’n bijwerkingen heeft (onze dochter raakte erg verstopt van de nexium, dus kreeg weer forlax/macrogol erbij). Ik heb zelf een hele tijd koemelkeiwitvrij gegeten en bv gegeven, ook omdat ik had gelezen dat bv voor reflux kindjes licht verteerbaar is en daarmee beter. Daarnaast was het m’n enige fijne momentje waarin ik echt iets voor haar kon betekenen (een ontroostbare baby doet ook iets met je zelfbeeld als moeder). Maar later deed ze het erg goed op nutramigen. Bij ons heeft een diëtiste die gespecialiseerd was in allergieën en kinderen erg geholpen. Zij wist precies te vertellen hoe de samenstelling van de melk weer invloed kon hebben en het is inderdaad best vaker voorkomend dat een kindje met een echte allergie (ons kindje had alleen een intolerantie) ook de pepti niet kan verdragen. Succes met de zoektocht en ik ken het gevoel dat je wil dat het klaar is en ook niet meer wil zeuren, maar het is niet gek dat je op de goede weg zit, maar er nog net niet bent..


  Upperdepup
  Bijdrager
  #10514991 Quote

  Als je eens 14 dagen volledig borstvoeding geeft ipv de pepti. Dan merk je of het beter gaat dan met de pepti. Maar dan is het wel handig als je zelf ook 14 dagen koemelkvrij eet.Of je kunt een koemelkprovocatietest via de kinderarts in het ziekenhuis aanvragen. Daarna zou je eventueel ook Neocate vergoed kunnen krijgen, dat kost namelijk 70 euro per pot.

  Het blijft een mega zoektocht hoor! Mijn dochter bleek ook zwaar allergisch voor pepti, die kreeg allemaal rode vlekken, traanogen en niesbuien na het drinken van 20 cc pepti.
  Al weigerde ze de neocate consequent, dat ruikt alleen al vies. Ze heeft dan ook meer dan een jaar borstvoeding gehad en toen is ze havermelk gaan drinken. En was met 1,5 over haar allergie heen.

  Mijn zoontje is ook allergisch maar reageert via eczeem op koemelk en gaat prima op pepti. Al krijgt hij 90% van de tijd nog gewoon borstvoeding.

  En misschien helpt het als je hem wat meer draagt overdag, zodat hij overdag minder last heeft van zijn reflux.
  Het lastige is namelijk dat alle klachten op elkaar lijken en het van alles kan zijn.


  mamavanhem
  Bijdrager
  #10515389 Quote

  Mag ik vragen hoe jij je kindje omhoog houd na een voeding? Ik heb ons zoontje vaak op een kussen liggen en het kussen op mijn schoot. Soms draagdoek, maar hij krijgt nog nachtvoeding dus dan werkt dat niet.

  Nu hij steeds groter word merk ik dat hij veel beweegt tijdens het hooghouden op een kussen…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct