Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Per Ongeluk Tarbot Gegeten

 • Auteur
  Berichten

 • LinnieVD
  Bijdrager
  #10501860

  Hoi allemaal,

  Momenteel ben ik 5 weken zwanger en heb vandaag per ongeluk gefrituurde tarbot vis gegeten. Volgens zwangerhap mag ik dat niet eten gezien het een roofvis is. Daarom maak ik me nu wel een beetje zorgen. Ik heb 2 happen genomen. Kan het veel kwaad?

  gr,

  Jo


  GiftofLife
  Bijdrager
  #10501862 Quote

  Ik zou er niet te veel zorgen over maken, 2 happen valt best mee. Het heeft met name mee te maken dat je binnen krijgen van bepaalde stoffen wilt voorkomen.
  Met 2 happen is het denk ik verwaarloosbaar. Je bent je er in ieder geval bewust van door na de happen niks meer te hebben genomen🙃


  LinnieVD
  Bijdrager
  #10501867 Quote

  @GifttofLife Oh gelukkig, dank je wel voor het geruststellen! 🙂 Voortaan maar extra voorzichtig mee zijn 


  Madiline
  Bijdrager
  #10502737 Quote

  Hi.

  Hier ook tarbot gehad tijdens mijn zwangerschap. De site waar ik op keek gaf aan dat t wel mocht haha.

  De kleine is gezond geboren!

   


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10502771 Quote

  Ik heb zelf nog maar 1 kleintje, maar m’n zus vertelde dat ze bij haar eerste zwangerschap echt vrij veel makreel had gegeten. Toen was dat nog geen probleem en bij de tweede mocht het ineens niet meer. Beide kids zijn gezond.

  ik volgde zwangerhap voor het grootste deel, behalve mbt kaneel (appeltaart laat ik niet staan) en basilicum (pesto= leven😅). En de kleine meid is nu een druk brabbelende dreumes


  LennyvO
  Bijdrager
  #10502810 Quote

  Ik at bij mijn eerste zwangerschap heerlijk tonijn. Dat was toen nog niet als gevaarlijk aangemerkt. Dat is nu dus anders. Vanwege mogelijke toxische stoffen die zich in het vlees hebben opgehoopt. Na 10e weken zwanger van nummer 2 zag ik op tv dat het niet mocht terwijl het één van de weinige dingen was dat ik kon verdragen. Ik had dat ook met garnaaltjes. Tja als je het al op hebt, dan kun je alleen maar afwachten. Maar niet stressen want dat is ook niet goed. Nu check ik het altijd goed op ZwangerHap app. Super fijn dat die nu bestaat!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  LennyvO
  Bijdrager
  #10502813 Quote

  @mammavanj Kaneel en basilicum zijn toch ok in de ZwangerHap app? Er zijn wel websites die het afraden. Maar je moet er geloof ik een potje per dag van eten wil het schadelijk zijn.

  #10503108 Quote

  Zolang je voornamelijk rauwe dingen echt vermijdt komt het echt wel goed hoor. Een een ‘verkeerde hap’ heeft niet perse consequenties.
  Probeer je niet te druk te maken. Daar merkt de kleine meer van dan die happen 😉


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10503148 Quote

  @lennyvO zwangerhap gaf tijdens mijn zwangerschap aan ‘ met mate/niet teveel’. Een potje kaneel op een dag krijg ik niet op. Maar ik zou best een potje pesto kunnen eten 😅..niet elke dag natuurlijk 😂.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct