Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuter 2 Jaar Praat Nog Niet Zorgen

 • Auteur
  Berichten
 • #10601053

  Mijn peuter van 2 praat nog niet helemaal niet. Komt wel geluid uit der maar dat is echt minimaal. Ik ben hier voor al op cb geweest en nu 3 maanden bij de logopedist maar het helpt niks! Ze zegt nog geen mama of papa terwijl je zou verwachten dat dat toch wek de eerste woordjes zijn. Ik vraag me af in hoevere ik me zorgen moet maken. Want ik ben zo bang dat ze dadlijk helemaal niet praat.


  Yima
  Bijdrager
  #10601055 Quote

  Ik heb er verder geen verstand van, kan je alleen een positieve ervaring meegeven. Mijn broer was non verbaal tot hij 5 was, en die praat nu als iedere andere volwassene. Is ook een intelligent persoon. 
  Normaal is dat niet, maar het kwam wel goed zonder enorme inspanningen. Gewoon veel blijven oefenen.


  Essil
  Bijdrager
  #10601104 Quote

  Ik ken ook iemand die nooit sprak. Maar wel stiekem voor zichzelf oefende. Tot hij volzinnen kon. Maar wel stotterde. 

  Wat zegt de logopedist? Komt die zoiets vaker tegen?


  Mariemamma
  Bijdrager
  #10601364 Quote

  Het zou een taalontwikkelingsstoornis kunnen zijn. Is er een reden dat je naar een logopedist bent doorgestuurd, als in, is er al onderzoek gedaan naar waar het aan kan liggen? 


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10601370 Quote

  Moet je nog terug naar het CB? 

  Ze kunnen je doorsturen naar instanties die hier gespecialiseerd in zijn. Wat zegt de logopedist? Zie je wel iets vooruitgang of helemaal niets? 

  #10601686 Quote

  De reden dat ik na de logopedist ga met haar. Is uit mij zelf gekomen omdat het mij opviel. Ze gaat nu sinds 3 weken naar de psz en met dat vooruitzicht wou ik er werk van maken in de hoop dat ze zich wel een beetje verstaanbaar kan maken. Ook kmdat ze de makkelijke woordjes niet zegt ja nee papa mama. Ik merk wel vooruitgang maar heel traag. Zo als nu heeft ze denk ik wat teveel teletubbies gekeken dus ze zegt wel daag, weltrusten. Mss vraag ik ook teveel van der maar vind t zo zielig. Een vriendinnetje van haar kletst je de oren van t hoofd al.

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Mariemamma
  Bijdrager
  #10601880 Quote

  Logopedie zal misschien niet werken als het ligt aan het verwerken van taal en het aansturen van de mond vanuit de hersenen (je denkt het woord dat je wil zeggen en dan moet vanuit de hersenen het signaal gaan naar de mond om de klanken van het woord te vormen. Zou eerder kijken bij Auris/kentalis wat zij adviseren. 


  RS
  Bijdrager
  #10602185 Quote

  Mijn baby is nu nog te jong maar vriendin van mij haar kindje kwam nog geen zinnige zin uit met 3 jaar. Nu inmiddels 5 en lult oren van je kop af. Zij maakte zoch niet druk en had zoiets komt vanzelf wanneer zij er klaar voor is


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10602338 Quote

  Is het gehoor ook al eens goed nagekeken? Niet alleen die piepjes test bij cb. P

  ‘praat’ kleine misschien wel tegen speelgoed of in bedje? Misschien op andere manier in spel praten stimuleren? Samen met poppetjes of beestjes spelen en stemmetjes doen.. verhaaltjes spelen.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct