Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

peuter beukt als hij zen zin niet krijgt.

 • Auteur
  Berichten

 • WishfullMom
  Bijdrager
  #10348075

  hoi allemaal

  Hopelijk hebben jullie een tip voor me. Ons zoontje is net 3 geworden en sinds enkele maanden beukt hij heel hard met zen hoofd tegen voornamelijk mij aan als hij zijn zin niet krijgt. Bij papa doet die het bijna nooit omdat die meer overwicht op hem heeft. Heb alles al geprobeerd van in de hoek tot op de trap of uitleggen waarom het echt niet kan. ben nu zelf 19 weken zwanger en bekken problemen dus het kan soms echt heel veel pijn doen als hij weer gaat beuken. Als ik hem straf wordt ik ook gewoon uitgelachen.

  Nu lijkt het alsof het een horror peuter is maar een half uur later kan het ook weer het liefste kereltje van de wereld zijn maar merk met het beuken dat ik daarbij echt mijn geduld kan verliezen en soms even weg moet lopen. 

   


  Rpl
  Bijdrager
  #10348077 Quote

  Negeren en laten  zitten en na 3 min terug  uitleggen sorry knuffel en verder gaan als die niet luisterd terug sturen zonder wat te zeggen heeft sporzetting vermogen nodig  maar da  bereik je het en daarna uitleggen waarom  dit zp is en als die begrijpt  dan wat leuks doen volgends mij weet die donders goed omdat die je uitlagt ook dus hijwret dat je toegeeft uiteindelijk dat haal  ik uit je verhaal


  WishfullMom
  Bijdrager
  #10348079 Quote

  negeren heb ik ook al geprobeerd maar hij komt gewoon achter je aan om verder tegen je aan het beuken dus ben dan wel verplicht om hem aan te spreken en verder te handelen. Hij weet zeker dondersgoed waarom want papa moet nog maar kijken en het is klaar


  Duifje
  Bijdrager
  #10348085 Quote

  Vol blijven houden en consequent blijven. Iedere keer als hij begint, die timeout geven en duidelijk uitleggen waarom hij die krijgt, dat je zijn gevoel ook begrijpt maar dat beuken niey de oplossing is omdat je mama daarmee pijn doet. Je kunt hem ook zelf eens laten uitleggen waarom hij een time out krijgt, misschien dat hij het dan beter begrijpt. Eventueel ook tools/ handvatten geven wat hij wel kan doen als hij zijn zin niet krijgt en dat niet fijn vindt. Bijvoorbeeld even heel hard op de grond stappen, om het vervelende gevoel weg te krijgen. 


  Duifje
  Bijdrager
  #10348086 Quote

  Je kunt hem ook even de kans geven om zichzelf te verbeteren. Als hij begint, aanspreken op zijn gedrag en hem even de kans geven om zichzelf te verbeteren (dat gene wat jullie besproken hebben doen ipv beuken) stopt hij, aangeven dat je dat je het fijn vindt dat hij het op een andere manier heeft opgelost. Gaat hij toch door dan is het tijd voor een time out.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10348093 Quote

  Ik werd hier ook een tijdje uitgelachen door mijn zoontje. Waar de mat hielp bij mijn man hielp uiteindelijk het inleveren van iets waardevols bij mij. Hij kreeg dan te horen dat de volgende keer hij zijn knuffel in moest leveren bij me (of iets anders wat op dat moment favoriet was). Ik pakte het niet af, hij moest het echt zelf inleveren. Och wat had hij dan een spijt. Hij kon het terugkrijgen bij goed gedrag. Daarna hield het snel op. 

  Ik herken dat verschil in overwicht wel. We zijn beide even consequent, nee blijft mee, ook na 10x zeuren. Ik heb gewoon geen zware stem waarvan hij onder de indruk is. 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Rpl
  Bijdrager
  #10348123 Quote

  Knuffel zal kk niet doen dit ivm dat die miaschien mee slaaapt en zijn  troost is maar speelgoed of iets dat kan wel indd


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10348126 Quote

  Overigens gaan kleine kinderen soms ook lachen bij straf omdat ze je graag weer vrolijk willen maken ipv boos. Is dus geen uitlachen of het niet begrijpen, maar de relatie proberen te herstellen (op een onhandig moment haha). Succes, ik zou idd ook met een time out of iets dat je inzet consequent doorzetten, of een box oid weer even naar beneden halen en hem daar even in zetten om af te koelen. Als hij daar niet uit kan klimmen natuurlijk.. 

  En daarnaast zou ik op zoek gaan naar wat hij met zijn gedrag wil zeggen. Heeft hij meer behoefte aan contact met jou? Doet hij het op momenten dat hij eigenlijk moe is of hongerig? Je kunt hem dan helpen woorden te geven aan wat hij voelt en leren daar om te vragen ipv dit gedrag.


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10348138 Quote

  Soms lachen kindjes ook omdat ze het grappig vinden wat he doet als je boos wordt. Zoals een hoge stem gebruiken, erg fronsen, grote bewegingen maken enz. Dat is dan geen uitlachen maar in die peuteroogjes ben je dan een beetje gek aan het doen 🙈 Of ze worden een beetje zenuwachtig daardoor en gaan lachen. Ik denk dat zulke jonge kindjes nog niet echt kunnen uitlachen in de zin van het woord zoals wij het kennen. 

  Maar misschien helpt het om juist neutraler te blijven. Wellicht komt er bij je man iets minder emotie kijken en luistert hij daarom beter? En verder is consequent/ voorspelbaar zijn vaak het sleutelwoord. Elke keer het zelfde riedeltje als hij bepaald gedrag laat zien. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct