Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuter eet niet/nauwelijks

 • Auteur
  Berichten

 • Zurafa
  Bijdrager
  #10097901

  Hallo iedereen,

  Ik heb een vraag of iemand advies heeft bij een niet etende peuter. Of eigenlijk speelt het al sinds baby tijd.

  Mijn kleine meid, 23 juli net 1 geworden, eet al tijden slecht. Of nauwelijks zeg maar. Ontbijt krijgt ze 10% vette griekse yoghurt wat er gelukkig goed in gaat. In de loop van de ochtend wat fruit. Dit eet ze niet altijd op, maar de meeste keren wel. T is niet veel trouwens. Dan een broodje, vergeet het maar! Soms een paar hele kleine stukjes maar dat mag geen naam hebben. Korstjes gooit ze weg. Ook het brood als ze het te pakken krijgt 😉 Ik geef nu weer een flesje opvolgmelk omdat ze anders ook niet genoeg drinkt. Rond 15 uur probeer ik nog wat fruit maar dat wil ze vaak niet. En avondeten is net als bij het brood eten. Alleen dan gaat er vaak wel nog een toetje in. Voor het slapen rond 19 uur geef ik nog wat fles. Daar gaat ongeveer 90 ml van op.

  Ze ‘leeft’ dus op 2 toetjes en 1 a 2 fruithapjes qua eten. Daarnaast 2 flesjes en 20 – 30 ml drinken. Ik zie haar afvallen. Ben onlangs bij de huisarts geweest en ivm de warmte nu hamert deze er vooral op dat ze goed moet drinken. Maar sapjes/ranja oid wil ze niet. Alleen water en daar zit niks in. Vandaar dat ik ook maar weer de fles ben gaan geven. Ze moet toch iets binnen krijgen. Dit gaat zolang t duurt. Als ze morgen besluit niet de fles meer te willen is t klaar.

  Ik heb al van alles geprobeerd om haar aan t eten te krijgen. Wie heeft nog tips? We zitten aan tafel en ik probeer het leuk te houden, maar de frustratie wint t nu helaas van mij. 

  Groetjes

  Zurafa


  KHCO
  Bijdrager
  #10097915 Quote

  Jeetje vervelend zeg en begrijp hè frustratie!

  huisarts heeft wel gelijk drinken is belangrijker. Komen er misschien tandjes door of heeft ze geen keelontsteking, kan ervoor zorgen dag ze niks wil

  en waterijsjes, die zijn hier een mega succes

  je kan ook die zakjes osr door het water doen zit mineralen zouten en suikers in. Eet ze verder ook geen snoep of chips, rozijntjes zijn erg lekker en best wel gezond 🙂

  Sterkte


  Zurafa
  Bijdrager
  #10097923 Quote

  Dank voor je bericht khco.

  De huisarts heeft haar gecheckt en lichamelijk is er niks aan de hand. Ze is ook niet uitgedroogd. Zijn advies was het lichaam af koelen door haar in een badje te zetten en dan drinkt ze wel meer. Maar na 15 min is ze het badje wel flauw. Niet veel effect dus.

  Er zijn wel tandjes doorgekomen maar bij de vorige heb ik niet gemerkt dat ze er last van had. Het gaat ook al langer aan dat ze niet eet. Nu is ze nooit een grote eter geweest, maar ze heeft wel potjes bijna leeg gegeten ’s avonds.

  Ijsjes heb ik nog niet geprobeerd. Dat zal ik doen. Maar even practisch hoe geef ik dat? Al het eten wat in de handen komt gooit ze weg. 

  Ors valt ook altijd te proberen.

  Ze is ook niet zo vrolijk meer als altijd. Sinds een week lijkt ze een heel ander kind. Er was nooit wat aan de hand. Altijd vrolijk en lachen. Nu huilt en mekkert ze de hele dag. Kan amper een lachje af. 


  KHCO
  Bijdrager
  #10097925 Quote

  Zo moeilijk aangezien ze nog niet praten en zeggen wat er aan de hand is. Mijn zoontje eet wel heel goed en we gaan op vakantie en hij eet praktisch niks meer. Gelukkig bleef hij wel goed drinken. Uiteindelijk kwamen zijn laatste kiezen door en had hij een verkoudheid opgelopen. Zijn temperatuur was ook verhoogd. Duurde wel 4 weken voordat hij weer de oude was qua eten.

  wellicht vind ze een ijsje wel interessant als je er zelf ook een eet. En als ze wel yoghurt eet zou ik dat gewoon wat meer of vaker geven, misschien met iets erdoorheen. 

  Hopelijk wordt ze snel weer de oude 


  Rooslii
  Bijdrager
  #10097949 Quote

  Mijn moeder heeft me wel eens verteld dat ik vroeger alleen maar komkommer en pizza korst luste. Iets anders ging er niet in en dat heeft best een tijd geduurd. Ik ben kerngezond volwassen geworden :p hoop dat dat je misschien iets gerust kan stellen. 


  Zurafa
  Bijdrager
  #10098167 Quote

  Bedankt voor je reactie Rooslii.

  Misschien moet ik ook maar beginnen met pizza korst. Komkommer eet ze iig niet. Avocado gemengd met banaan vond ze heel lekker en zit ook lekker vol met kcal. Maar daar heeft ze nu geen trek meer in helaas. 

  Ik wil ook wel geloven dat ze volwassen wordt maar ze woog met een jaar 7 kg en was 71 cm. Houdt niet echt over. Mijn moeder vond dat haar ogen hol stonden. Net als bij anorexia patienten. Zoveel is ze blijkbaar al afgevallen….

  Andere tips en trucs blijven welkom. Zeker nu er nog meer en warmer weer aankomt.


  KHCO
  Bijdrager
  #10098196 Quote

  Weetje ik zou als ik jou was gewoon terug naar je huisarts en verwijzing kinderarts vragen, als je ne zoveel zorgen maakt. Wellicht is het toch iets lichamelijks waardoor ze niet of nauwslijks eet. Je kan dan in ieder geval weer wat zaken uitsluiten. Een kinderarts ziet en weet toch meer dan je huisarts. 

  Sterkte


  Zurafa
  Bijdrager
  #10098604 Quote

  Ik zat ook te denken aan een second opinion van een andere huisarts. En wat denk je… Ze eet weer iets meer. Iig bij elke keer als ik wat aanbied iets. Het is nog lang niet zoveel als zou moeten maar ben blij dat ze weer meer eet. Welcome poepluier! 😀

  Ik denk dat er wel iets is geweest waardoor ze niet at. Maar wat precies??? Concentreer me nu op dat ze moet aankomen. Kom maar op met de kcal!

  Bedankt iedereen💋


  KHCO
  Bijdrager
  #10098609 Quote

  Hihi nou gelukkig maar en hopelijk blijft ze in een stijgende lijn eten en tikt die weegschaal snel wat meer aan 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct