Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuter Ligt Veel Op De Grond

 • Auteur
  Berichten
 • #10529770

  Hoi allemaal,

  Ik heb een vraag. Mijn peuter is nu 2 jaar oud en er valt mij iets op. Hij gaat gedurende de dag veel liggen. Wanneer hij met de trein over de treinbaan rijdt gaat hij lang uit liggen en gaat hij hier liggend overheen met de trein.

  Verder gaat hij regelmatig gewoon op de mat kijken en kijkt hij naar andere kinderen of dingen (ook de KDV geeft dit aan).

  Ik kan er niks over vinden op internet. Het is overigens niet dat hij moe is, dus dat kunnen we uitsluiten. Zouden jullie misschien tips hebben of weten waar dit vandaan zou kunnen komen?

  Groetjes!


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10529773 Quote

  Kinderen zijn raar haha!

  Zou hij het warm kunnen hebben?

  #10529778 Quote

  Ik denk niet dat het daar aan ligt. Hij doet dit namelijk de gehele dag door ook op verschillende locaties etc. 
  Daarnaast praat hij ook weinig en speelt hij niet met andere, het liefste alles alleen. Ik heb er toch wel een zorg bij. Op het internet kan ik er totaal niks over vinden.  


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10529779 Quote

  Heeft hij toevallig een wat lagere spierspanning? Tot vier jaar is het normaal als kinderen liggend spelen. Ik zou me er niet te veel zorgen over maken. 


  Plopsa
  Bijdrager
  #10529784 Quote

  Veel kinderen spelen liggend dat is niet gek. Ik werk op een kdv en zie het vaker. Jongens vaker dan meisjes. Als je je zorgen maakt kan je eens nagaan bij een kinder fysio of dat er wat aan gedaan moet worden.

  Kinderen van 2 spelen nog niet samen. Dat komt pas met 3 a 3.5 jaar. Praten is moeilijk te zeggen, als hij 2 woordzinnen maakt is het niet heel gek. Meestal zijn jongetjes hier ook wat langzamer in. Praat hij wel tijdens het spelen, in zijn eigen taaltje?
  Succes!

  #10529786 Quote

  Ik ga hier is extra op letten. Dankjewel!

   

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters

  koffie
  Bijdrager
  #10529850 Quote

  Hoihoi.. wbt praten..mijn zoontje van 2.5 gaat nu pas praten hoor!! Zei ook echt geen 2 woord zinnetjes met 2. Nu pas dat er echt woorden uitkomen.. liggend spelen herken ik niet. En mijn zoontje is thuis of bij oma dus speelt sws weinig met of naast andere kids omdat hij die niet ziet. Kids spelen ook gewoon op die leeftijd nog niet echt samen. En ook daar heeft t ene keer meer of eerder behoefte aan dan het andere kind..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct