Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuter met Arfid

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker571837
  Bijdrager
  #10153751

  Zijn er hier meer ouders van een kind met Arfid/selectieve eetstoornis?

  Onze zoon van 3 jaar heeft waarschijnlijk Arfid. Wij zijn al hard aan het werk met het eet-team en pakken alle hulp en begeleiding aan. Waar ik mij nu vooral zorgen om maak zijn de vitaminen en mineralen die onze zoon niet binnen krijgt. Ook vloeibare multivitamine krijgen we er bij hem niet in. Zijn er misschien ouders van kinderen met Arfid die tips hebben?


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10153753 Quote

  Geen ouder met een kindje met arfid, maar diëtist (niet gespecialiseerd hierin overigens). Maar zou een injectie met een multivitamine of enkelvoudige vitamines een optie zijn. Is dit al besproken? 

  Ik weet niet welke voedingsmiddelen geweigerd worden, maar begrijp uit je vraag wel dat er tekorten dreigen, of niet? Is niet altijd het geval namelijk.

  Ik hoop dat er nog andere ouders reageren.

  Sterkte!


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10153756 Quote

  Oh en stichting nee-eten, daar al geinformeerd. Hebben volgens mij lotgenoten contact.


  Kreeftjeee
  Bijdrager
  #10153761 Quote

  .


  KindmetArfid
  Bijdrager
  #10334763 Quote

  Wellicht een late reactie.

  Gister de diagnose ARFID gekregen voor onze dochter. 

  Ze heeft al sinds haar geboorte eetproblemen. Borst/flesvoeding weigeren met als gevolg, teveel afvallen en bijna 1 jaar sondevoeding. Veel spugen/braken. 

  Zeer selectief eten. Niets nieuws willen proeven. Al protesteren als er over eten gesproken wordt. Ze eet nu broodproducten, redelijk. Fruit alleen appel, fijngemalen tot appelmoes. Warme eten alleen potjes van olvarit 6 maanden, en maar 2 smaken. Toetje ook maar 3 soorten. 

  Van alles geprobeerd, loopt nog bij kinderarts en thuisbegeleiding. Prelogopedie gehad, diëtiste etc.  Staat nu op de wachtlijst voor Seyscentra, zal eind van het jaar opgeroepen worden voor intensief behandeltraject.   

  #10334769 Quote

  Ohw dus het bestaat echt mijn dochter is nu 4,5 maar al vanaf 6 maanden een extreem moeilijker eter avondeten heeft ze nog nooit gedaan. de hele trucendoos al boven tafel gehaald maar ze gaat al protesteren als het woord eten valt. Ik heb 15 juli een gesprek over haar gedrag dus dan zal ik het eens ter sprake brengen. Dank je wel! Maar ik denk niet dat mijn dochter het heeft want ze groeit wel goed 

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  MyloveJ
  Bijdrager
  #10349198 Quote

  Hier helaas ook, onze dochter eet nauwelijks al vanaf haar geboorte sondevoeding afhankelijk. Ik neem aan dat jouw bij een kinderarts onder behandeling zijn, je kunt altijd even vragen voor een bloedonderzoek om te kijken of er tekorten zijn als je daar bang voor bent

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct