Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuter valt moeilijk in slaap en snachts wakker

 • Auteur
  Berichten

 • Zwanger 1986
  Bijdrager
  #10332005

  Onze peuter van bijna 2,5, kan moeilijk zelf in slaap komen, wil perse dat wij bij hem blijven.dit is ook snachts het geval als hij wakker wordt.

  iemand hier ervaring mee? Of tips 

  #10332012 Quote

  Ja hebben wij ook last van gehad rond deze leeftijd, echt precies hoe jij het omschrijft. Wij zijn toen een hele tijd de avonden en middagen naast hem gaan zitten gezeten en gewacht tot hij sliep. Maar dit ging van kwaad tot erger.. toen besloten om hiermee te stoppen. Nu komt hij savonds ongeveer 3x zn bed uit. We leggen hem dan weer rustig in zn bed. Daarna valt hij zelf in slaap. 
  ik denk dat je moet uitkijken dat het geen gewoonte wordt dat jullie bij hem blijven tot hij slaapt. Daarom zijn wij er ook mee gestopte..en het gaat echt prima nu. 


  Zwanger 1986
  Bijdrager
  #10332020 Quote

  Thanks voor je bericht!

  rustig terug leggen, gaat hier al bijna niet.

  dan gaat hij op de deur bonken en schreeuwen. Waarschijnlijk een keer een nachtmerrie gehad, en sindsdien is dit.

  #10332022 Quote

  Onze peuter van nu 3 heeft dit al vanaf zijn tweede. We hadden het afgelopen jaar afgebouwd maar toch is het er weer ingeslopen.

  We bouwen het nu langzaam af. We zitten op de trap waar hij ons kan zien, en elke 2 dagen gaat de deur een stukje dichter. Op deze manier hopen we dat we het straks weer afgebouwd hebben.

   

  Wel merk ik al verschil in de nachten. Sinds we hier mee zijn begonnen roept hij ons niet meer ’s nachts, maar draait zichzelf om en slaapt zelf weer verder.

   

  Het is een kwestie van tijd en doorzettingsvermogen. Succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct