Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuter zo vaak ziek

 • Auteur
  Berichten

 • Bobbie
  Bijdrager
  #10446159

  Hallo allemaal, hier een mama met haar handen in het haar. Mijn zoontje is zijn hele kleine leventje veel ziek geweest. Mensen zeggen het hoort erbij ( maar ik heb het over van de 8 weken er minimaal 3/4 ziek zijn) we hebben zijn neus amandelen al laten knippen maar helaas maakt dit niet veel verschil. De laatste 6 weken is hij non-stop af en aan ziek geweest, denk aan koorts en snotverkouden met hoesten tot erge buikgriep en toren hoge koorts. Meerdere malen met spoed naar de eerste hulp geweest. Ik weet het even niet meer. Ik durf gewoon niet meer te hopen op betere dagen. Ik ben de dagen dat het goed gaat gewoon aan het tellen.. daarbij komt nog dat ik 28 weken zwanger ben en mijn batterij echt compleet op is. Hij gaat 1 keer per week naar het kdv. En pikt daar dus iedere keer wat op. Er is vast niks meer wat ik kan doen maar toch vraag ik om mensen die dit hetzelfde ervaren? Hij eet gevarieerd en slaapt ( als hij niet ziek is) gewoon goed. Dus daar kan het niet aan liggen. Groetjes.


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10446244 Quote

  Lieve mama,

  Wat vreselijk rot voor jullie! Ik snap dat het heel zwaar en verdrietig is..

  Wij kregen onlangs van de huisarts het advies om ons zoontje elke dag een beker roosvice ferro te geven. Omdat veel kindjes ijzer te kort hebben en daardoor vaak ziek zijn…

  Heel veel sterkte en liefs!

  #10446306 Quote

  Hoi hoi wat ellendig. Ik weet van een ander meisje dat haar ouders haar van de opvang hebben gehaald (zij ging twee dagen) en voor die dagen een oppas hebben geregeld, op advies van de kinderarts. En sindsdien is zij een stuk minder vaak ziek. Misschien is dat nog een optie?


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10446529 Quote

  Wellicht een multivitamine proberen? 
  Verder geen tips helaas

  #10446653 Quote

  Ook geen tips. Maar enorm veel herkenning. Mijn dochter. Bijna 2 is om de week bijna een week ziek. Hoge koorts, heel veel hoesten. Ze kan om de week 1 dag naar de opvang. De andere week is ze ziek. Nu is ze 2 weken geleden in het ziekenhuis terecht gekomen omdat ze zo benauwd was. En waarschijnlijk heeft ze peuter astma. Krijgt ze pufjes om de ontstekingen tegen te gaan (Ik hoop ook echt dat dat gaat helpen) Wij wilde ook altijd graag een tweede kindje. Maar door het vele ziek zijn en vermoeidheid blijven we uitstellen. Heel erg lastig. Veel succes


  Bobbie
  Bijdrager
  #10447073 Quote

  Gelukkig is er veel herkenbaarheid . Mijn zoontje gaat ook 1 dag en kan ook 1 keer wel en dan 1 keer weer niet. Werken pufjes tegen ontstekingen? Ik heb namelijk ook een pufje voor hem! Maar als het werkt tegen ontstekingen ga ik het vaker gebruiken. Zijn keel amandelen zijn nu namelijk ontstoken. Ik dacht dat het pufje alleen was voor meer lucht.

  Bedankt voor jullie verhalen! En tips

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10447238 Quote

  Je hebt een blauw pufje voor het openen van de luchtwegen. En een rood/bruin pufje voor ontstekingen in de longen.

  #10447843 Quote

  Bij ons heeft geholpen om hem naar een gast ouder te doen ipv kdv 

   

  dat gaat een stuk beter. 


  Bobbie
  Bijdrager
  #10448142 Quote

  Daar heb ik wel eens over nagedacht. Alleen hij zit op het kinderdagverblijf waar ik werk. Alleen niet op dezelfde locatie. Ik krijg dus best wat korting daar en hij heeft het enorm naar zijn zin. Lastig allemaal..

  Hij heeft nu al 4 dagen koorts en hoest de longen uit zijn lijf.. ik word er echt dood moe van.

  Echt genieten van mijn zwangerschap heb ik ook nog niet kunnen doen, en daar voel ik me best schuldig over.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct