Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Peuterbed 3

 • Auteur
  Berichten

 • Henver
  Bijdrager
  #10486291

  Onze zoon is 2 jaar en 3 maanden. Hij toont al minstens een half jaar interesse in dekentjes en kussens. We hebben toen een deken geprobeerd maar daar moest hij niks van hebben, en nog steeds niet. Nu is hij echt te groot voor zijn ledikant, hij kan eruit klimmen met een slaapzak aan. Nu wil hij niet in een peuterbed blijven liggen. Hij begint te huilen en klimt zonder moeite over het rekje eruit. Hij gaat dan ook van z’n kamer af want de deurklink die omhoog staat is ook geen obstakel meer voor hem. Heeft iemand tips? Op welke leeftijd hebben jullie je peuter in een bed laten slapen? Hoe lang duurde het voordat hij/zij ook goed er in kon slapen?


  Essther
  Bijdrager
  #10486295 Quote

  Klinkt als paar dagen investeren.
  Naast hem liggen, zodat hij samen kan wennen. misschien wat nieuwe knuffels die z’n interesse wekken?


  Nie
  Bijdrager
  #10486299 Quote

  Toevallig hebben we vandaag het ledikant van onze dochter (2jr en 4mnd) omgewisseld voor het peuterbed.

  Tips… geen idee.
  We hebben gezegd dat ze nu echt een grote meid is, ze vond het eerst wat eng… nee niet. Dit zo gelaten en onder het eten vooral gezegd dat ze niet zo goed moet eten omdat ze dan weer terug moet in het kleine babybed.
  Na eten naar bed gebracht, 1x terug geweest om haar weer in het bed onder te stoppen (slaap al sinds voorjaar zonder slaapzak) en binnen 10 min was ze in dromenland.


  Rcl
  Bijdrager
  #10486384 Quote

  Die van ons is 18 maanden en we gaan binnen kort verhuizen en willen peuterbed dit ivm dat die bij ons slaap en als ik zeg gaan we naar bed gaat die op bed zitten met knuffel en komt er niet vanaf ik denk dat per kind verschillend is

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen