Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Peuterend?

 • Auteur
  Berichten
 • #10365804

  Hoihoi,

   

  Onze dochter wordt in december 2. Nu is ze altijd al een slechte slaper s nachts geweest. Vaak wakker, veel huilen, moeilijk weer in slaap komen. We hebben vaak periodes van een paar weken elke nacht wakker maar ook korte periodes dat ze wel door slaapt. Nu is ze alweer een aantal weken elke nacht minimaal 1 keer wakker. Ze ligt ook nooit stil en vaak dwars in haar bed met haar hoofd tegen de spijlen bijvoorbeeld. Nu zit ik te denken over een peuterend. Misschien heeft ze gewoon te weinig ruimte om te woelen en draaien en wordt ze daarom zo vaak wakker… maar ze ligt dus ook vaak tegen de rand te slapen, voor de geborgenheid? Ik heb eigenlijk geen idee dus. Wat denken jullie? Wel of niet een groter bedje proberen? Wil er ook niet te vroeg mee beginnen. Hoor het graag als jullie tips hebben 🙂 

  #10365807 Quote

  Peuterend moet peuter bed zijn haha.. 


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10365847 Quote

  Die van mij is nog niet zover maar zag bij Ikea een meegroeit bed. Die van klein naar een volwassen bed kan. Gewoon proberen zou ik zeggen wie niet waagt wie niet wint, haar ledikantje is zo terug te zetten weer.


  StephW
  Bijdrager
  #10365874 Quote

  Dochter van nov 2018 slaapt al even in een peuterbed en ik vind het heel fijn. Ik ken meer mensen bij wie het kindje beter sliep in een groter bed. Al moet ik toegeven; dochterlief moet ik zo nu en dan ook van overdwars weer recht leggen hoor.. maar ik ben wel heel blij met het grotere bedje!


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10365927 Quote

  Mijn dochter ging met precies 2 jaar naar een peuterbed en dat ging heel goed. Ze is nu 3 jaar en slaapt er nog steeds heerlijk in, ze past er echt nog wel in tot ze 4 of 5 jaar oud is. Ze slaapt er ook beter dan in het ledikant. Met een peuterkussen en onder een dekbed. En geen slaapzak meer, daar draaide ze zichzelf altijd in vast. Dus hier was het écht de juiste keuze vanaf 2 jaar. Ze klimt er ook nooit uit, wacht altijd keurig tot we haar komen halen. Maar dat is per kind verschillend denk ik 😉 Gewoon proberen! Met bijna 2 jaar kan het best wel hoor!

  #10366062 Quote

  Ja, we gaan we het gewoon proberen. En dan met een rand eraan.. want ze beweegt zoveel dat ze er anders uit rolt denk ik haha. Nu nog gaan zoeken naar welk bed 🙂 

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters

  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10366398 Quote

  Onze dochter ging met 1.5 in een peuterbed (omdat haar ledikant naar haar broertje gaat) en dit ging echt boven verwachting goed. Ik had er best een hard hoofd in maar ze slaapt er echt perfect in. Zij lag ook altijd met haar hoofd tegen de spijlen en dat doet ze nu ook nog steeds, met haar hoofd tegen bedrand aan liggen.. Maar ze komt er snacht’s niet uit en slaapt super, daar was ik meer bang voor. Het is even uitproberen. Wij hebben de eerste week de ledikant op haar kamer laten staan, mocht het niet lukken in haar nieuwe bed konden we haar altijd weer even in de ledikant leggen. Dit is echter nooit meer nodig geweest.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct