Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pff dag 85 van cyclus

 • Auteur
  Berichten

 • Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10212122

  Zijn er meerdere onder ons met een lange cyclus?

  Januari spiraal laten verwijderen toen na 59 dagen ongesteld geworden maar daarna niet meer. Zit nu op dag 85 van mijn cyclus pfff 

  Weet niet zo goed wat ik moet doen. Moet ik richting de huisarts of toch nog even afwachten. 

  Gr danielle


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10212128 Quote

  Oef, dat is wel erg lang! Wat vervelend. Had je een hormoonspiraal? En werd je daarmee wel ongesteld? En hoe was het voor je een spiraal liet plaatsen?
  Als je twijfelt, kan je altijd contact opnemen met de huisarts. De ene huisarts zal het nog een tijdje aankijken, maar sommige huisartsen zijn snel geneigd om onderzoek te laten doen en je daarvoor door te verwijzen, want zo’n lange cyclus is echt niet normaal. Hoewel er na stoppen met hormonale anticonceptie geldt dat het best een tijdje kan duren voor je cyclus weer normaal is, heb ik ook genoeg policies gelezen waaruit blijkt dat je met een cyclus van meer dan 45 dagen gerust eerder aan de bel kan trekken dan na een jaar (of half jaar als je 35+ bent). In het ergste geval moet je alsnog een halfjaar wachten, maar niet geschoten is altijd mis.


  Julie-V
  Bijdrager
  #10212132 Quote

  Hoi! Ik zit toevallig vandaag ook precies op 85 dagen. Ik ben met 60 dagen naar de huisarts geweest en gelijk doorverwezen voor een echo. Ik was een beetje sceptisch door alle verhalen die ik las, maar mijn huisarts nam me heel serieus. Gisteren en eergisteren had ik positieve ovulatie testen dus waarschijnlijk duurt m’n cyclus nu nog minimaal 14 dagen.


  Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10212133 Quote

  Ey tnxs voor je snelle reactie. Ik had een mirena spiraal. Werd tijdens het spiraaltje ook niet ongesteld. Spiraal 9 jaar gehad (wel verwisseld na 5 jaar natuurlijk. Daarvoor altijd aan de pil geweest met de pil wel regulmatig ongesteld natuurlijk. Ben toen door de pil heen zwanger geworden. Hoe mijn menstruatie voor de pil was geen idee ik was 15 toen ik met de pil begon. Kan me daar niet heel veel meer van herinneren.

  Gr danielle 


  Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10212137 Quote

  Zeeuws meisje. Wat toevallig ook op dag 85. Kan ik misschien met jou in contact komen. Vind het fijn om met iemand er over te praten. Lees hier ook wel van lange cyclussen maar dan hebbe ze t over 30 Max 40 dagen nou dat zou voor mij kort zijn haha


  SanneStar
  Bijdrager
  #10212151 Quote

  Is niet gek hoor na een mirena spiraal.. als jij 9jr niet hebt gebloed is je cyclus in de war.. meestal na 3 maanden verandert t weer (kan ook korter of langer zijn).

  maar als je t niet vertrouwd zeker even contact opnemen met je HA.

  ik had t met de koper spiraal, alleen maar pijn en bloeden als een gek.. moest langs komen voor eerste check.. toen ze hoorde hoe t was heeft ze me meteen naar het zh gestuurd voor een echo.. en daar zagen ze een cyste.. (kan je krijgen van een spiraal, hoeft niet) hoe t nu met me cyste is sinds die er uit is weet ik niet.. durf momenteel nog geen verdere onderzoeken te krijgen.. mocht ik niet met een jaar zwanger zijn laat ik pas onderzoeken doen.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool
  #10212252 Quote

  Nou ik heb een jaar geleden mijn spiraal (na 8 jaar) laten verwijderen. Ben in totaal misschien maar 6 keer ongesteld geworden. Wel 2x een positieve test maar ook 2x een miskraam. Dus kan ook even duren!

  Ik heb tot ik op mijn max zat een cyclus van 65 dagen een provera kuurtje gehad. Het wekt je menstruatie op. 


  Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10212399 Quote

  Wat is dat precies een provera kuurtje ? Nog nooit van gehoord


  Julie-V
  Bijdrager
  #10212441 Quote

  @daniëllebritt: als je Instagram hebt kun je me een berichtje sturen op avonturier__

  Dat is een anonieme Instagram haha, zet liever mijn gegevens hier niet neer 🙂 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct