Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Piepende Ademhaling 2

 • Auteur
  Berichten

 • Essil
  Bijdrager
  #10597883

  Mijn peuter had vanmiddag piepende ademhaling tijdens het middagdutje. En is wat kortademig de laatste dagen. Ondanks dat haar neus vrij is. De huisarts heeft even geluisterd en zegt dat het geen astma is maar vast een rondwarend kinder virus. (Zelf ook geen moment aan astma gedacht, was meer bang voor longontsteking of zo.)
  Nou heeft ze dit bij eerdere virussen nooit gehad, en ze is echt al heel vaak verkouden geweest. Toch zegt de huisarts dat het heel vaak voorkomt. Iemand hier ervaring mee?


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10598000 Quote

  Jazeker hier is kleine man ruim drie weken verkouden geweest en heeft ook oorontsteking gehad. Zeer waarschijnlijk toch rs virus geweest. En idd piepende ademhaling met vlagen. Niet heel de tijd maar wel regelmatig. Heb veel zout water pipetten gebruikt om de neus vrij te houden maar ook puf van de huisarts gehad om evt. Benauwdheid wat tegen te gaan. Dit hielp ook wel tegen piepen. Huisarts gaf hier ook aan dat het ook al teken kan zijn van mogelijk astma maar dat je dit nog niet kan vaststellen. Je kan in ieder geval checken dat kamertje niet teveel stof heeft, ventileren als baby niet in kamertje is en ik heb zo’n watertankje voor aan de verwarming zodat de lucht niet te droog wordt. Hier is piepen trouwens nu wel over. Alleen nog soms hoesten en snot maar al stuk beter. Toch ook kwestie van uitzieken


  Essil
  Bijdrager
  #10598044 Quote

  Dankjewel!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct