Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn bekken

 • Auteur
  Berichten
 • #5734697

  Hoi allemaal,

  al sinds het begin van me zwangerschap heeft de verloskundige gezegd dat ik beginnende bekkeninstabiliteit heb. Nou ben ik inmiddels bijna 37 weken zwanger en kan ik gewoon weg niet meer lopen of draaien in bed. Het doet gewoon zo een pijn. Het is zelfs zo erg dat ik gewoon letterlijk het bot hoor en voel kraken als ik beweeg. Ik weet niet wat ik er mee aan moet.. ik zie al dat het een enorm probleem gaat zijn als ik ga moeten bevallen, en dat ik gewoon echt pijn ga hebben. Zelfs als ik mijn benen optrek. Ik had maandag controle, en me bekken/heup ging gewoon op slot en kon niet meer van de tafel komen! Met mijn verhaal ben ik eigenlijk op zoek naar vrouwen die dit ook hebben gehad, en of het niet iets anders is als bekkeninstabiliteit.. want dit is niet normaal meer….


  Eleaaaa
  Bijdrager
  #5734699 Quote

  Ik heb er verder geen ervaring mee, maar als je zelf twijfelt of het wat anders kan zijn, idd het dan geen idee om er eens een fysiotherapeut naar te laten kijken? Vaak kunnen die ook op huisbezoek komen als je zelf niet meer mobiel genoeg bent.

  Heel veel sterkte ermee in ieder geval!


  gebruiker433255
  Bijdrager
  #5734701 Quote

  Hej Hej,

  Ik ben 34 weken zwanger en heb ook al een behoorlijk tijdje last van mijn bekken niet zo erg als jou maar ik loop wel al maanden bij een fysiotherapeut hiervoor. Bij mij word dit vergoed door de verzekering ook.

  Ben jij al bij een fysio geweest deze kan jou namelijk begeleiden en advies geven hierin! Verder zal deze zeggen rustig aan te doen maar wel blijven bewegen lopen/fietsen/zwemmen zijn goed voor de bekken maar wel kijken in hoeverre je lichaam aan kan.  En traplopen beperken en lang stilstaan en/of zitten is ook niet goed.

  ik hoop dat je hier wat aan hebt en wil je succes wensen nog een paar weekjes volhouden hoe moeilijk dat soms misschien ook lijkt.

  liefs H

  #5734716 Quote

  Hoi,

   

  ik ben wel al eens eerder naar de fysio geweest, maar had echt niet het idee dat het hielp. Integendeel leek het alsof ik een dag er na intensief had gesport en had ik gewoon meer last. De verloskundige zei ook al om weer naar de fysio te gaan of dat ik het gewoon nog even moet vol houden.


  DinoSem
  Bijdrager
  #5734760 Quote

  Hoi!

  Hier helaas het zelfde probleem Met mijn bekken,en zit volledig thuis nu met 32 weken.

  Ik loop ook aan de fysio en heb een bekkenband aangemeten gekregen waardoor ik wel weer iets meer kan (kleine stukjes lopen) misschien toch beter om even door te bijten bij de fysio? In iedergeval succes !

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct