Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn bij ontlasting (totaal ruptuur)

 • Auteur
  Berichten
 • #10343596

  Hallo, 

  Beetje gênant maar ik heb overal gezocht en kon niet echt een antwoord vinden dus ik probeer het hier even. Ik ben eind mei bevallen wat helaas is uitgelopen in een totaal ruptuur. Gelukkig ging het herstel goed en voelde ik mij vrij snel weer prima. Ontlasting ging goed. Wel een beetje pijnlijk maar goed te doen. Ik mocht dan ook met mijn zakjes stoppen en ook dat ging prima zonder. Tot vandaag. Ik heb een uur op het toilet gezeten en ik ging door de grond van de pijn. Ik kon niet meer op adem komen en ik moest bijna overgeven. Het ergste is dat het een soort van vast blijft zitten zeg maar dus het gevoel wordt ook niet minder. Is er iemand die dit herkend en/of tips heeft? Ik heb zojuist weer een zakje genomen en ben goed aan het drinken maar ik ben echt als de dood om weer naar de wc te gaan. 


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10343618 Quote

  Ga even langs de huisarts.. Ik dacht aambeien te hebben, maar bleek een scheurtje te zijn. Met speciale zalf kan je dat wat verdoven, waardoor je toiletbezoekjes minder pijnlijk worden.. Als je tussendoor zonder pijn ontlasting hebt gehad, komt het misschien niet meer door de ruptuur.. Succes…!


  Boterbloempje
  Bijdrager
  #10343621 Quote

  Ik heb ook een aantal weken na mijn bevalling ineens lst gekregen van een moeilijke stoelgang. Daardoor ook een scheurtje wat ook nog bloedde. Ik heb mezelf goed kunnen helpen met de curanol zalf en tabletjes. Duurde wel enige tijd voordat ik er echt vanaf was. Maar als je echt zoveel pijn hebt, is een bezoek aan de huisarts toch even nodig denk ik.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10343625 Quote

  Je kunt een hele lichte (tijdelijke) verzakking hebben waardoor ontlasting makkelijker kan ophopen (er is letterlijk iets meer ruimte voordat het eruit komt, waardoor het te groot en dus pijnlijk wordt). Voorlopig nog even zakjes, kiwi’s en dat soort dingen gebruiken, herstelt vaak vanzelf maar dat duurt wel een tijdje. Komt het nu niet los, kun je bij de huisarts een soort klisma pipetjes krijgen die het laatste deel zacht maakt zodat het weer doorstroomt zeg maar. Is mijn ervaring dan, heel vervelend en naar inderdaad. Sta je nog onder controle? De Bergman kliniek is een goeie om hier over mee te denken als je klachten houdt. Het komt goed!!


  CvdLB
  Bijdrager
  #10343626 Quote

  Wat nog zou kunnen helpen bij het opgang brengen van de stoelgang is, eten van pruimen / galia meloen. Wandelen kan ook heel goed helpen.

  Daarnaast sluit ik mij aan bij bovenstaande, bij zoveel pijn zou ik wel ook even naar de huisarts gaan. 

  Succes! 


  Gerako
  Bijdrager
  #10343684 Quote

  Ik had na mijn bevalling ook klachten, bleken fisuurtjes te zitten. Ben toen 2 keer naar een bekken fysiotherapeut geweest die mij zoveel bruikbare tips heeft gegeven dat ik met 2 weken geen pijn meer had. Dat kan ook nog een idee zijn. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct