Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn bij vrijen 12 weken na bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Nicolle B
  Bijdrager
  #10141748

  Hoi dames

   

  Zijn er dames die dit herkennen?

  Ik merk tijdens het vrijen dat het heeeeel anders voelt als voor mijn bevalling 

  Soms is het een beetje een dood gevoel van binnen en het enige wat ik dan voel is pijn tijdens het vrijen.  Nu is het ook nog  maar 12 weken geleden dat ik bevallen ben natuurlijk. 

  Maar is dit iets om nu  al voor naar de dokter te gaan ? Zodat ze misschien even kunne bekijken  of het door litteken weefsel of iets komt of is dat nog te vroeg en heeft het even tijd nodig? 

  Iemand die mijn verhaal herkent naar haar bevalling ?😊

  #10141755 Quote

  Ik ben 17 weken geleden bevallen en heb het nog steeds. Niet naar de dokter geweest nog.


  StephW
  Bijdrager
  #10141761 Quote

  Ik heb nog geen seks gehad (5 wk geleden bevallen) maar helpt glijmiddel niet? Door borstvoeding (ik weet niet of je dat geeft) komt je lijf in een soort tijdelijke overgang en wordt alles droger down under.. miss komt de pijn daardoor..


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10141773 Quote

  Nee geen borst voeding. En glij middel gebruiken  we sowieso 

  maar het is niet de pijn van droogheid. Kan het ook niet echt  uitleggen wat voor pijn  het is. Gok zelf littekenweefsel  ofzo .naja tis vervelend in ieder geval.  


  Esmiralda B
  Bijdrager
  #10141934 Quote

  Er is van binnen heel wat gebeurd. Ik weet nog dat het maanden de eerste maanden duurde voordat het weer zo voelde zoals daarvoor. Het is allemaal wat verzwakt.  Miss kan een bekken therapeut je helpen? Je zal echt niet de eerste zijn die met die klachten daar komt


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10142438 Quote

  Zal het door verzakking  komen ja ?? Moet je dan ook niet andere klachten  hebben met  lopen enz ? En moeilijk je plas kunne ophouden ?


  JomieJW
  Bijdrager
  #10142590 Quote

  Ik heb dit na mijn bevalling ook heel erg gehad! Bij mij kwam het vooral omdat het littekenweefsel nog heel erg gevoelig was, wat voor pijn zorgde. Het heeft ons geholpen om de seks rustig aan te doen, duidelijk naar mijn lichaam luisteren en daar mijn man heel goed in te sturen wat prettig was en wat niet én vooral: veel glijmiddel gebruiken. Dat zorgt ervoor dat het allemaal wat soepeler gaat. Elke keer dat we seks hadden, werd de pijn minder, maar bij mij heeft het echt wel tussen de 2-3 maanden geduurd vanaf de eerste keer na de bevalling tot het geen pijn meer deed.

  Ik denk dat de dokter je hier nog niet zo veel in kan helpen. Ik heb na de bevalling nog een check-up gehad bij de verloskundige en daar het verhaal verteld. Zij bevestigde mijn verhaal over het littekenweefsel en van haar kreeg ik dus ook de tip om vooral veel glijmiddel te gebruiken.


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10143140 Quote

  Het heeft indd  even  tijd nodig maar ik zit al bijna 3 maanden verder he😊 en het  doet nog steeds zeer.  Maar ik zal het indd de tijd nog  even geven. Bevalling is natuurlijk  niet niks en een aanslag op je lichaam 

  #10147531 Quote

  ik heb dit bij mijn eerste bevalling niet gehad. Bij mijn tweede wel. Het deed zon pijn dat ik gewoon geen seks wou. Na 5,5 maand verdween dit ineens. Ik hoorde dat als het eenmaal pijn heeft gedaan, het ook iets psychologisch kan worden. Probeer je dus vooral geen druk om te maken. Het verdwijnt vanzelf. Bij de een duurt het alleen wat langer helaas dan bij de ander.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct