Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn Downunder

 • Auteur
  Berichten
 • #10601647

  Ik ben nu 2jaar geleden bevallen en ik heb nog altijd last van daar onder. Ik heb een zware bevalling gehad en had een 3de graatse reptuur. Ik heb soms zoon enorme druk van onder alsof ik daar getrapt ben. Aleen als ik hurk dan zakt die pijn weg. Normaal zal het zeker niet zijn. Maar herkent iemand dit. Of weet iemand wat het kan zijn? Weet iemand hoe een blaas verzaking aanvoelt en of je dat uberhaupt voelt. Maak me zoon zorgen dat het dat is en ja ik looo er nu al 2 jaar mee. Maar na de dokter gaan durf ik niet. Bang dat het iets heel ergs is!!

  #10601649 Quote

  Ik zou toch wel dringend adviseren om naar de dokter te gaan. Ten eerste omdat je dan misschien behandeld kan worden en ten tweede omdat het misschien wel steeds erger wordt hoe langer je wacht. Het klinkt als een verzakking of klachten van je bekkenbodem, dat gaat helaas niet vanzelf over als je al zo lang klachten hebt. Ga naar de huisarts! Straks wordt het iets ernstigs juist omdat je zo lang wacht


  Essil
  Bijdrager
  #10601673 Quote

  Een gediplomeerd osteopaat kan helpen denk ik.


  Froetie
  Bijdrager
  #10601684 Quote

  Ik herken het wel. Bij mij is het mijn bekken bodem. Bij mij werd de pijn vaak erger rondom mijn menstruatie of ovulatie.  En als ik lang dingen deed. Lang lopen veel tillen etc. 

  Ik ging hiervoor naar de fysio. 

  Nu ben ik weer opnieuw zwanger en is die zowiezo ruk  en veel pijn al helaas  .

  #10601685 Quote

  Oh dat is echt zeer herkenbaar ja. Wat vervelend voor je! Gelukkig krijgen we er iets heeel moois voor terug ❤️


  EvdB
  Bijdrager
  #10601778 Quote

  Een van de meest bekende klachten bij een verzakking is het gevoel dat er een soort bolletje zit daar, maar ook bijvoorbeeld dat het op sommige momenten lastig is om je plas op te houden. Hoewel dat ook kan zonder verzakking. Een bekkenbodem fysio is gespecialiseerd in dit soort dingen. Het is altijd goed om een week of 8 na een bevalling naar een bekkenbodem fysio te gaan, maar kan zeker ook later. Vaak hebben ze allerlei oefeningen die je kunt doen om het beter te maken. Je kunt ook zonder doorverwijzing van een arts naar een fysio. Houd er wel rekening mee dat het onderzoek wel ook betekent dat je bloot moet en dat ze ook voelen daar beneden. Maar als je het heel spannend of vervelend vindt, denk ik dat je dat goed kunt aangeven. Ik heb een vrouwelijke fysio en dat vind ik wel prettig. Het onderzoek is maar even bloot en ongemakkelijk, maar beter even ongemak dan dat ik over een paar jaar plas tijdens het sporten ofzo. Wat houd je tegen om naar een arts te gaan?.je zegt dat je bang bent dat het echt iets ergs is, maar is dat juist niet een goede reden om te gaan? Ermee doorlopen gaat het niet beter maken. Het is echt niets om je voor te schamen. Heel veel vrouwen hebben bekkenbodem klachten na een bevalling, zelfs als het soepel is gelopen. Ik hoop dat je iemand vindt waar je je prettig bij voelt en die je kan helpen! Succes!    

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10601857 Quote

  Ik las pas in het zwanger magazine over een Bergman kliniek speciaal gespecialiseerd in vrouwen na de bevalling. Er zijn meerder vestigingen. Ik heb sinds mijn 2de kindje last van urineverlies bij niesen, nu zwanger van de derde (en laatste) en ben daarna zeker van plan om daar een keer naartoe te gaan, al is het maar om dingen te bespreken (ben vaginistisch, dus ik wil ook echt geen onderzoek down under).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct