Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn in heupen

 • Auteur
  Berichten

 • Smooty
  Bijdrager
  #10031627

  Hallo dames,

  Ik heb vorige zaterdag mijn verjaardag gevierd. Dus vroeg op soep maken, huis aan kant maken laatste boodschapjes en de hele dag voor de visite gezorgd. In de avond toen in op de bank zat kwam ik we bijna niet meer af. Sinds dien heb ik veel last van mijn heupen, billen en buitenkant van mijn bovenbeen. Ik dacht dat het overbelast was maar duurt nou al een week! Kan dat zo lang duren of moet ik een andere kant op denken? Ik ben nu bijna 13 weken zwanger.

  Groetjes

  #10031638 Quote

  Beetje rustiger aan doen… 🙂 een zwangerschap doet veel met het lichaam, en bij elke vrouw anders. Wij zijn zwanger van een tweede kindje (intussen 25w), en sinds week 12 heb ik zo goed als elke dag een serieuze last van mijn rechterheup. Onze oudste is 10 maanden, en ik voel dat ik mijn lichaam overbelast heb. Wanneer ik rustiger aan doe, of eens een lekker warm bad neem, een warmtecompres gebruik, voel ik er minder van 🙂 Maar ik ken je klacht. Ik heb dan ook nog eens een fulltime job waarbij ik veel zit, waardoor de klachten niet direct zullen verdwijnen. 

  Sterkte! x

  #10032106 Quote

  Hoi, ik ben nu 29 weken zwanger. Tot aan week 27 had ik bijna nergens last van en huppelde ik vrolijk rond. Nu merk ik echt dat ik het een stuk rustiger aan moet doen. Als je nu al last krijgt van je heupen is het misschien toch verstandig een afspraak te maken met een bekkenspecialist bij de fysio. Die kan je alvast wat oefeningen meegeven om bekkeninstabiliteit te voorkomen. En zo’n fitbal om op te zitten voor op je werk, dat was voor mij ook een uitkomst. Het is even wennen in het begin en dan zit het ook nog niet lekker, maar ik heb een stuk minder last van mn onderrug en heupen. En zo’n buikband aanschaffen is ook nog een aanrader (als je wat verder bent dan). Dat helpt ook een hele hoop! (maar die mag je niet de hele dag dragen…). Ook een goede afwisseling tussen rust en bewegen vinden, dat helpt ook. Stukjes wandelen en fietsen en daarna lekker een warme douche of bad nemen. Veel sterkte!

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct