Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Pijn Linker Bil

 • Auteur
  Berichten

 • Junidochter
  Bijdrager
  #10145793

  Ik ben momenteel 14 weken zwanger en heb sinds een aantal weken op en af een pijnlijke linker bil. Kan ook zo weer een paar dagen weg blijven en heb er met sporten (hardlopen en bootcamp) eigenlijk geen last. En dan zo ineens weer een dag dat ik het geregeld voel (vooral met stofzuigen). Heb geen rugklachten. Mensen die hier ervaring mee hebben?


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10145797 Quote

  Jep, was het si gewricht (in mijn geval bij mijn rechterbil). Lichtjes voorovergebogen staan (zoals bij stofzuigen of een washandje van mijn bed pakken) was funest. Heb oefeningen gehad van een ceasar therapeut die mij erg hielpen. Het kan namelijk het begin zijn van bekkeninstabiliteit, maar ik ben prima door mijn zwangerschap heengekomen. Zolang ik mijn oefeningen maar bleef doen.


  Ellensaar
  Bijdrager
  #10145803 Quote

  Yeb, dat is inderdaad het begin van bekkeninstabiliteit helaas. Zsm even naar een specialist. Als je het niet verwaarloosd en er op tijd bent is het ook nog makkelijker te herstellen. 

  Heb hetzelfde gehad en lag er met 21 wkn uiteindelijk voor 50% uit. 

   

  Succes! 


  MarBosch
  Bijdrager
  #10145806 Quote

  Heb ik ook last van, vorige zwangerschap ook! Gewoon even naar de fysio, lekker masseren en oefeningen doen. Niet te lang mee wachten hoor, dan kun je er prima je zwangerschap mee door. Niet te veel forceren en eventueel wandelen etc met een bekkenband 


  Mimi
  Bijdrager
  #10145834 Quote

  Ja, had ik ook rond de 15wk! Gauw naar de fysio /osteopaat! Bij mij heeft die het gelukkig helemaal kunnen verhelpen heb nu(28 wk) weinig tot geen last meer (even afkloppen)


  Junidochter
  Bijdrager
  #10145837 Quote

  Dank voor de reacties. Was er al beetje bang voor. Hebben jullie dan ook een specifieke bekken fysio gehad? Ik ginf voorheen bij rugklachten altijd naar een manueel therapeut icm dry needling, maar zij hebben geen specifieke therapeut voor zwangerschap gerelateerde klachten. Dan morgen de bootcamp misschien maar even skippen.

   

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10145864 Quote

  Mijn caesartherapeut was inderdaad vooral gericht op zwangeren en kinderen. Bij mij liep het echt allemaal met een sisser af, kon heel actief blijven tot het einde. Maar ga op tijd. 

  Een van de tips voor mij was om in kleermakerzit te zitten. Zowel op de bank als achter mijn bureau. Dan belast je je bekken niet. En sta altijd op 2 benen (klinkt logisch, maar deed ik zelden). Zo had ik nog tal van tips gekregen en oefeningen om mijn bekken weer in positie te krijgen zeg maar).


  LarissaB
  Bijdrager
  #10145891 Quote

  Inderdaad waarschijnlijk vanuit je bekken. Heb ik ook. Zo snel mogelijk naar een bekken fysio gaan. Zodat je inderdaad oefeningen en tips krijgt waardoor het minder word. Ook kan je vast op internet kijken, daar staan ook tips voor je houding. Dat kan nooit kwaad. En monitoren of het de dag na bootcamp toevallig erger is? Opzich is sporten natuurlijk goed alleen door “overbelasting” kan je dat de volgende dag moeten bekopen.


  Junidochter
  Bijdrager
  #10146183 Quote

  Maandag gelukkig al plek bij een bekken therapeut. Vreesde dat het met de feestdagen wel volgend jaar zou worden. Door verloskundige nog naar de huisarts gestuurd om te beoordelen of het ischias is. Zou ook nog kunnen. Geen bootcamp meer op advies vd huisarts. Op de een of andere manier nu veel meer last van mijn rechter scheen- en onderbeen mijn bil……

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen