Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

pijn stuitje

 • Auteur
  Berichten

 • Jorienh
  Bijdrager
  #10081008

  Hoi!

  Ik ben 12 weken zwanger en heb sinds een paar dagen last van mijn stuitje.. toen ik 14 was ben ik hard gevallen op de rand van een trampoline en heb mijn stuitje toen gebroken.

  Zijn er meer dames die hier pijn ervaren? vooral eind van de dag begint het op te spelen.. voelt alsof je te lang op een betonnen vloer hebt gezeten, beurs..


  W83
  Bijdrager
  #10081012 Quote

  Pijn in het stuitje kan ook bekkeninstabiliteit zijn. Je kunt de vk opbellen als ze bekkeninstabiliteit bevestigen zal je door verwezen worden naar de fysio.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10081019 Quote

  Ik heb ook last van mn stuitje gehad. Bleek inderdaad door het bekken te komen als gevolg van een verkeerde houding nu ik zwanger ben.  Grote kans dus dat het met je bekken in verband staat. Zou zeker bij een bekkenfysiotherapeut langs gaan. Zij kunnen dan beoordelen waar het door kan komen en je er evt vanaf helpen of dat je er minder last van hebt. 


  Ielse
  Bijdrager
  #10081032 Quote

  Herkenbaar!! Heb begrepen dat je banden vastzitten aan je stuitje en oprekken zodra je baarmoeder groeit… 


  Mamaxx
  Bijdrager
  #10081035 Quote

  Heel herkenbaar! Ik heb ook ooit mijn stuitje gebroken en dat is toen niet helemaal goed aan gegroeid. 

  Tijdens mijn zwangerschap heb ik ook last gekregen van mijn stuitje. Ik ben toen extra op mijn houding gaan letten, dus op 2 benen staan en niet gaan hangen in je heup, recht zitten en niet met je benen over elkaar zitten. Ook ben ik wat minder trap gaan lopen (ik pakte op het werk vaak de trap ipv de lift en dat deed ik toen dus even niet). Hierdoor zijn mijn klachten zo goed als verdwenen! Ik had alleen wat last als ik wat minder op mijn houding had gelet.

  Hopelijk valt het bij jou ook mee, en zo niet idd aangeven bij je vk en eventueel naar de fysio!


  Fansastischh
  Bijdrager
  #10081315 Quote

  Ik ben precies voor dit vanochtend naar de huisarts geweest. De dokter gaf aan dat dit door de hormonen komt, ook omdat er banden aan zitten wat natuurlijk oprekt.moet rustig aan doen en werd me geadviseerd dat ik op een kussentje moet gaan zitten en recht op, zoveel mogelijk ontlasten. 

  #10081316 Quote

  Hoi dames,

  Misschien een rare vraag. Maar krijg je pijn in je stuitje als je al een aantal weken zwanger bent of kan dit ook eerder? Ik ben namelijk al ruim 2 weken overtijd maar heb nog niet positief getest (laatste test afgelopen zondag gedaan). Maar heb sinds gisteren in eens pijn in mijn stuitje. Kan me niet herinneren dat ik het gestoten heb of iets dergelijks. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct