Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn tijdens slapen

 • Auteur
  Berichten

 • Majom
  Bijdrager
  #10242151

  Hallo allemaal, hopelijk heeft iemand de gouden tip.

  Al een paar weken slaap ik ontzettend slecht wegens pijn in mijn heupen. Op allebei de kanten doet het zeer, waardoor ik de slaap niet kan vatten. Echter ben ik wel ontzettend moe en wil ik heel graag slapen. Nu heb ik sinds een aantal dagen ook last van mn rug bij het slapen. Ik ga meestal weer uit bed, omdat het gewoon niet lukt om een houding te vinden waarin ik kan slapen. Met voedingskussen en kussen tussen mn knieën lukt het helaas niet.

  Is er iemand die dit herkent en de gouden tip heeft om toch te kunnen slapen? Ik ben nu 37+4 weken zwanger.


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10242156 Quote

  Hi Majom,

  Helaas herken ik het. Gek werd ik ervan. Geen gouden tip. Na de bevalling gaat het vanzelf weg. Tot die tijd.. lekker warm douchen, daarna je bed in. Misschien nog een extra kussen tegen je rug aan? Vreselijk is het eh? Ik moest elk uur draaien omdat de pijn in de heup waarop ik dan lag ondraaglijk werd. Typisch de laatste loodjes.

  Als je een boxspring hebt, zou je eventueel halfzittend kunnen slapen. Al is het niet echt fijn. Sterkte en voor je het weet heb je je lieve baby in je armen ♥️


  Majom
  Bijdrager
  #10242162 Quote

  Bedankt DulceMaria. Ja het is is inderdaad om gek van te worden. Ik heb nu een bed beneden alvast staan waarvan de rug omhoog kan, ik zal eens kijken of ik halfzittend kan slapen. Bedankt voor de tip.

  #10242163 Quote

  Ik herken dit ook. Bij mij wil het voedingskussen nog wel wat helpen. En ieder uur op je andere zij draaien. Ik ga er meestal even een uurtje uit en dan weer verder slapen. 

  Succes!

  #10242175 Quote

  Oh man ik heb er ook zoveel last van. Niets helpt! Om moedeloos van te worden hè?!

  En dan sommige nachten heb ik er ineens geen last van. Hebben jullie dat ook? Dan probeer ik te herleiden wat ik anders heb gedaan maar valt niets te ontdekken. Maar goed dan kan ik wel weer even bij slapen.

  Ik hoop dat er nog iemand met de gouden tip komt…..🤞


  Majom
  Bijdrager
  #10242185 Quote

  Ja vreselijk is het. Het voedingskussen helpt bij mij helaas niet. Ook ik ga er in de nacht weer uit om even rond te lopen enz. Nu kan ik alleen vaak al niet in slaap komen als ik ga liggen en ga ik er zonder te slapen weer uit. Snachts ga ik dan weer naar bed en val dan meestal toch nog even in slaap om ’s ochtends weer met pijn wakker te worden. Het enige wat mij nu op de been houdt is tussen de middag een slaapje als dat lukt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  AvdS
  Bijdrager
  #10242190 Quote

  Herkenbaar!

  Het voelt alsof je heup slaapt ofzo! Heel apart. Ik heb er niet iedere nacht last van maar daardoor draai je wel bewust meer in de nacht. Heb geen gouden tip behalve dat ik nog maar een extra kussen erbij heb gepakt, zodat ik deze nog meer tussen m’n benen kan doen. Bij mij werkt dat opzich prima.. 

  vrees dat dit onderdeel is van ‘de laatste loodjes’, dames! 🙄


  MamaAkie
  Bijdrager
  #10242199 Quote

  Had ik ook, ik heb een dekmatras op Mn bed gelegd van traagschuim. Dat werkt bij mij. En ik heb oefeningen van de fysio voor rug/been- en heupspieren. Nog meer klachten namelijk aan rug en been(zenuw bekneld). En met een tennisballetje triggepoint masseren in heup en bil. 


  Phoenix
  Bijdrager
  #10242201 Quote

  Zelf geen last van heupen maar wel al weken van knieën/rusteloze benen. Maar volgens een masseuse kwam dit wel uit de heupen en dan specifiek de aanhechting. Zij gaf aan dat klachten tijdens zwangerschap in benen en onderrug vaak komen door de bloedsomloop. Als je pijn hebt in benen en rug komt het ook vaak uit je billen en dat masseren zou dan kunnen helpen. Ze gaf mij ook de tip om met een deegroller over je heupen te rollen, dit brengt de bloedsomloop op gang en ik moet zeggen dat het bij mij een stuk beter is geworden sinds we dit doen. Misschien ook voor jou het proberen waard?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct