Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijn

 • Auteur
  Berichten
 • #10082944

  Beste dames!

  Ok, dit klinkt ’n beetje vreemd en vies misschien maar ik ga ’t toch gewoon vragen. In Januari ben ik bevallen van onze geweldige dochter. Ik ben bevallen met ’n keizersnede. Nu heb ik sinds dat ik bevallen ben tijdens ’t vrijen altijd best veel pijn daar onder. Maar dit vind ik vreemd want er is niks doorheen gegaan zeg maar.. Wel is er gewoon de 10 cm ontsluiting geweest. Zou ’t daarmee te maken kunnen hebben? Ik ben altijd wel ’n beetje gevoelig geweest daar, maar nooit zo erg als nu. Gisteravond wilde ik met mijn dochtertje in bad gaan, wilde ik ’n tampon in doen en zelfs dat was pijnlijk. Eerst gebruikte ik ze altijd, maar al heel lang niet meer. Ik moet wel zeggen dat we ’t de afgelopen maanden heel weinig hebben gedaan, eerst zat die dikke buik in de weg en toen kregen we ’n zware bevalling met moeilijke start waardoor ik er totaal geen zin in had. En nu is ’t weer allemaal terug, maar zo is ’t niet echt prettig. Ook mijn menstruatie is heel anders als voorheen. Heeft hier iemand anders ook ervaring mee toevallig of tips?! Liefs!


  PM
  Bijdrager
  #10082969 Quote

  Hallo,

  Even een vraag, geef je borstvoeding?

  Als je borstvoeding geeft schijnt het daaronder droger te zijn.. misschien dat het daardoor pijnlijk is om de tampon in te brengen..

  Menstruatie kan ook anders zijn door borstvoeding en/of hormonen tijdens de bevalling..

  Als je geen borstvoeding geeft dan weet ik het niet..

  Zelf in maart bevallen en nog geen menstruatie gehad.. schijnt door de borstvoeding langer te kunnen duren en ik had altijd lange cycli dus eigenlijk niet echt ervaring…

  #10083013 Quote

  Hi PM,

  Nope, ik geef geen borstvoeding. In ’t begin wel 2 weken gedaan maar ’t wilde allemaal niet lukken. En toen kreeg ik ’n borstonsteking dus toen was ’t helemaal ove voor mij. Tsja.. Ik weet ’t ook niet. Maar ’t is wel erg vervelend! 

  #10083021 Quote

  En natuurlijk nog van harte gefeliciteerd :)! Wat heb je gekregen?


  SBH
  Bijdrager
  #10083030 Quote

  Ik ben in 2016 ook bevallen via een keizersnede. De eerste weken was het daar beneden ook heel gevoelig. Het leek net of mijn baarmoedermond pijn deed.

  Tijdens de bevalling zat ik op de 10 cm maar mijn zoon bleef ook 7 uur lang  hangen op het “randje” (zoals ze dat noemen) denk zelf dat de pijn daar vandaan kwam.

  mijn man en ik heb het heel voorzichtig weer opgepakt. Na een paar weken was de pijn weg.

  #10083057 Quote

  Hoi SBH,

  Ok.. Nou misschien omdat ik altijd al wat gevoelig ben daar dat ’t wat langer de tijd nodig heeft?! Ik ben nu 5 maanden verder en heb er nog last van. Maar als dit aan blijft houden weet ik niet zo goed waar ik ermee heen moet. Maar we wachten ’t nog ff af.. Dankjewel in iedergeval! Groetjes!


  gebruiker226774
  Bijdrager
  #10083101 Quote

  Even langs de bekkenfysiotherapeut? 

  #10083102 Quote

  Ja idd.. Zoiets zat ik ook te denken. Thanks!


  DMKim
  Bijdrager
  #10083270 Quote

  Hoi, 

  Ik dacht ik reageer ook nog even op je bericht. Ik herken mezelf ontzettend in je verhaal. Ik ben zelf vorig jaar middels een keizersnede bevallen, alleen heb ik geen volledige ontsluiting gehad. Mede daarom ook de keizersnede 😉 

  Maar ook ik vond tampons pijnlijk, had een veel zwaardere en vaak ook iets langere menstruatie. En tijdens het vrijen vond ik het ook pijnlijk, terwijl ik wel heel graag wilde. Ook wij hebben het gewoon heel langzaam aan weer geprobeerd. Ik denk dat dit toch wel zeker een half jaar heeft geduurd en eigenlijk werd het steeds minder. En ik heb nu nergens meer last van. Ik heb dus niet echt tips voor je maar ik hoop dat je een beetje herkenning voelt en dat het dus niet vreemd is. Veel succes ermee. Groetjes

  Ooh en ik heb trouwens ook geen borstvoeding gegeven. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct