Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijnbestrijding Bevalling 2

 • Auteur
  Berichten

 • Momofababygirl
  Bijdrager
  #10545539

  Aangezien het aardig dichtbij komt, wat zijn jullie ervaringen? Ik wil het proberen zonder, maar geen idee hoelang ik dat red.

  De morfinepomp (remifentinil) trekt mij dan het meest, maar volgens mij werkt die niet altijd. En zaten daar bijwerkingen bij?

  En dan de ruggenprik, ik lees verhalen over dat je geen persdrang meer heb en vaak een blaaskatheter krijgt..

  En de TENS, zijn daar ervaringen mee?

  Ik heb uiteraard mijn research gedaan, zoek echt ervaringen😁


  Tes sa
  Bijdrager
  #10545544 Quote

  Ik ben thuisbevallen en heb het zonder pijnbestrijding gedaan. Ik vond het goed te doen. Natuurlijk was het wel heftig maar tegen de tijd dat ik dacht nu trek ik het niet meer hebben ze mijn vliezen gebroken en kreeg ik persweeen. Wel had ik een bevalbad waar ik de weeen in heb opgevangen. Dit zou ik zeker de volgende keer weer doen! Dat scheelde echt qua pijn en hielp om goed te ontspannen. Dus dat is zeker aanrader!
  Hopelijk heb je daar wat aan. Maar uiteindelijk is geen een bevalling hetzelfde en ervaart iedereen het anders!

  #10545553 Quote

  Ruggenprik kreeg ik gewoon vol persdrang mee en de blaaskatheter krijg je zwz want die controle heb je niet meer. Je zit dan ook aan bed vast. Bij de 2e heb ik super snelle bevalling thuis gehad en die hoop ik nu weer te krijgen. Het is net waar je denkt je het prettigst bij gaat voelen.


  Momofababygirl
  Bijdrager
  #10545559 Quote

  Waarschijnlijk moet ik in het ziekenhuis bevallen met een antibiotica pomp, dus een bad zit er al niet in voor mij…


  Mamanelle
  Bijdrager
  #10545562 Quote

  Ik ben bevallen met een morfinepomp. Vond het fijn! Het werkt direct. Geen bijwerkingen gehad.
  Zodra hij weggehaald was (met persen) direct uitgewerkt.


  MJSR
  Bijdrager
  #10545567 Quote

  Ik ben thuis bevallen zonder pijnbestrijding, het einde was heftig maar toen ik riep dat het niet meer ging toen is de kleine ook geboren! Goed op je ademhaling letten en dan komt dat goed!
  En anders zou ik kiezen voor een pijnbestrijding waar jij je het meest bij op je gemak voelt, belangrijk is dat je tijdens de bevalling niet iets doet waar je niet achter staat! Hopelijk lukt het je zonder en anders hoop ik dat je een pijnbestrijding vind die bij je past! geniet nog even van je zwangerschap!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Aykiz
  Bijdrager
  #10545576 Quote

  Eerste bevalling kreeg ik morfhinepomp en ruggenprik, bij morfhinepomp moet je zelf steeds op het knop drukken en kan je niet rusten je voelt je slap en lacherig, je voelt wel een beetje pijn. Eerste en tweede bevaling kreeg ik ruggenprik het pijn was weg en ik lag in bed ik mocht ook slapen etc. Ik vond dit fijn omdat ik geen pijn meer had, toen ik een voledige ontsluiting had hadden ze het effect van het ruggenprik verminderd en daardoor kreeg ik persweeen en dit ging goed. Eerste bevalling in 10 min bevallen, tweede bevalling in 3 minuten. Als ik ooit weer zwanger raak dan wil ik weer een ruggenprik. Ik vond zelf 2-4 cm al pijnlijk ik heb heelaas geen hogr pijngrens. Ik raad het zeker aan zodat je kan ontspannen.


  Momofababygirl
  Bijdrager
  #10545579 Quote

  Doet de ruggenprik zelf geen pijn?


  Lewis
  Bijdrager
  #10545597 Quote

  Ik heb bij de eerste een remifentanyl pompje gehad. Ik voelde de pijn nog goed. Maar de weeenstorm nam af en ik werd zelf rustiger onder de pijn. Viel zelfs in slaap tussen de weeen door. Ik vond het wel naar dat ik door dit spul de gebeurtenissen niet goed op een rij kreeg. Je bent veel minder bewust aanwezig. Ik had een traumatische bevalling en dit spul heeft de beleving ervan wel beinvloed. Maargoed als alles gewoon normaal verloopt zal dit niet de meest vervelende bijwerking zijn. 

  De tweede was een stortbevalling in 45 min van 3 cm naar baby op de buik. Ik heb het uitgegild van de pijn. Maar er was absoluut geen tijd voor pijnbestrijding in welke vorm dan ook. En ik weet wel dat ik volledig verbouwereerd was dat ik al zat te persen voor ik kon wennen aan dat het op gang was gekomen. En dacht: oh yess dan is het zo voorbij! Pijnbestrijding kwam niet zo in me op. Maar als het anders liep en ik had het gewild, dan was ik ws weer voor remifentanyl gegaan. Omdat een ruggenprik veel naardere bijwerkingen kan hebben, zoals dat ie niet werkt, je persweeen wegneemt, of je krijgt een infectie waardoor jij en je kindje antibiotica moeten. Tens geloof ik persoonlijk niet zo in. 

  Ik heb voor het hechten van mijn totaalruptuur een verdoving via ruggenprik gehad. Dat vond ik vervelend maar niet superpijnlijk. Maargoed, dat is geen infuus. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct