Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pijnlijk Drukkend Gevoel Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Jolynn
  Bijdrager
  #10264270

  Ik ben 8 weken geleden bevallen van onze dochter. Ze is met de vacuümpomp gehaald en ik ben daarbij ingeknipt. Sindsdien heb ik pijn en een drukkend gevoel bij mijn vagina. Eerst dacht ik dat het van de wond kwam, maar ik heb alleen pijn tijdens het staan. Dan voelt het alsof er flink gewicht van binnenuit op mijn vagina drukt en dan moet ik echt even gaan zitten of liggen. Zo is in de rij van de kassa staan al een ellende. Lopen gaat ook prima. Ik heb er in de ochtend nauwelijks last van, het komt echt in de loop van de dag opzetten. En na 8 weken ben ik wel klaar met deze pijn. 

  Is dit herkenbaar voor iemand? 


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10264272 Quote

  Misschien kan je even langs de dokter, maar in ken het gevoel wel. Ik ben op dezelfde manier bevallen en na een paar weken had ik ineens tijdens het lopen het gevoel dat er 10 kilo aan me hing. Ook voelde het van binnen opgezet, de verloskundige heeft gevoeld en ze zij dat dit waarschijnlijk littekenweefsel en bij mij met nog een hechting die nog niet opgelost was. Ik voel me nu 2 weken later beter en heb er minder last van 


  Ongeduldje
  Bijdrager
  #10264279 Quote

  Ik heb niet zo’n bevalling gehad maar wel subtotaal ruptuur gehad en had dat gevoel ook de eerste paar weken/maanden, vooral als ik teveel had gedaan. Betekent echt dat je wat meer rust moet nemen. Bouw alles langzaam op. Het wordt vanzelf minder. Sterkte en nog gefeliciteerd met jullie kindje! 


  welpjesmama
  Bijdrager
  #10264309 Quote

  Ga even langs een gespecialiseerde bekkenbodemfysiotherapeut(e)! Dat is echt een aanrader, zeker bij een zware bevalling. Nu bijna van mijn klachten af (had vooral een trekkend gevoel onder na een drukke dag)


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10264324 Quote

  Ik herken het drukkende gevoel bij het stil staan. Was bij mij mijn bekkenbodem. Het was alleen eerder weg, maar ook minder zware bevalling geweest. De tip van hierboven is inderdaad een hele goede.


  Swlk
  Bijdrager
  #10264342 Quote

  Hoi, ik heb geen heftige bevalling gehad maar herken wel de pijn die je omschrijft. 
  Ik kon ook vrij weinig, lang staan/lopen etc. Die pijn was vreselijk en bleek mijn bekken te zijn. Ik had zowel voor als nog maanden na mijn bevalling last van bekkeninstabiliteit.  Na 5 maanden werd gevoel minder door langzaam op te bouwen qua lopen etc. 

  rustig aandoen en goede fysio! 🙂

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10264352 Quote

  Bekkenbodem therapeut. Rusten daar waar je kunt. Is het na een tijdje niet over ga dan opnieuw naar de huisarts en vraag om een verwijzing naar de orthopeed bijvoorbeeld. 

   

   

  Ik heb 9 maanden na de bevalling nog steeds bekken problemen en dit wens ik niemand toe!


  Lis anne
  Bijdrager
  #10264365 Quote

  Ik ook. Nu 2.5 maand geleden bevallen ook met vacuüm en knip. Bij mij is het een verzakking wat dat pijnlijke en drukkende gevoel geeft. Ik kan niet lang staan of lopen. Ik loop bij de bekkenfysio en heb wat oefeningen gekregen om mijn spieren weer wat sterker te krijgen. Hoop dat dit nog overgaat.

  #10264607 Quote

  Ja heel herkenbaar, geen vacuüm pomp bevalling gehad, maar wel een hele flinke knip.. mijn dochter kwam ongekreukeld ter wereld. Ik ben 3 weken geleden ongeveer bevallen, ik heb dat gevoel ook nog een beetje. Het word langzaam minder als het goed is, bekken fysio zou ik gewoon doen. Kan nooit kwaad volgens mij. Verder heb ik vooral na bevalling gebruik gemaakt van paracetamol en diclofenac. Dat werkt goed, haalt de scherpe kantjes er een beetje vanaf. Je voelt het dan alleen nog, als je hebt geplast ( tenminste, ik toen wel )

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct