Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Pijnlijk Stuitje Na Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10315083

  Ik ben twee maanden geleden bevallen en ik heb nog steeds veel last van mijn stuitje. Met lopen merk ik er niets van maar zitten en opstaan doen pijn. Herkent iemand dit? En wanneer ging het over?


  Galileo
  Bijdrager
  #10315089 Quote

  Heel herkenbaar, ook ik heb veel last van mijn stuit (gehad). Helaas met 10 maanden nog steeds soms last van, al gaat het ook steeds vaker goed. Bekkenfysio heeft goed geholpen; het werd losgemasseerd en rechtgezet, waardoor ik veel minder pijn had. Wat voor mij ook een (gedeeltelijke) oplossing bleek, is op platte stoelen zitten, dus niet op een bank, kussentje etc, maar gewoon op houten, platte krukken en stoelen. Scheelt heel veel pijn ik opstaan. Wat kan helpen om het een beetje op te rekken/ontspannen: in kleermakerszit en dan naar voren leunen, childs pose, liggen met je knieën omhoog, voeten tegen elkaar en dan knieën naar buiten laten vallen. 

   

  Sterkte!


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10315102 Quote

  Ik had dit ook na mijn bevalling. Bij mij is het vanzelf over gegaan, maar de verloskundige zei dat je bij aanhoudende klachten wel hulp moet zoeken. Het kan zo zijn dat je stuitje wat scheef staat door de bevalling. Ik zou even contact opnemen met de verloskundige om te vragen of zij goede ervaringen hebben met een fysiotherapeut in de buurt.

  #10315180 Quote

  Had ik ook last van, bij mij heeft de chiropractor icm oefeningen super geholpen. Bekkenfysio hielp bij mij echt niets… 

  #10315249 Quote

  Hier ook, naar de bekkenfysio geweest en die heeft het recht gezet. Nu geen last meer van.


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10315260 Quote

  Ja hier ook. Tijdens het persen voelde ik er ook iets knappen. Kon een tijd moeilijk overeind komen en moeilijk zitten. Is a njaa over gegaan.. 

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen