Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pil En Ovulatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10465551

  Ik heb een beetje een rare vraag:

  Mijn huisarts wordt ik ook niet wijzer van namelijk
  Kan ik een eisprong hebben terwijl pil slik? Ik heb hem gevoeld en 2 dagen de smiley gehad die op de 3e dag weer leeg rondje was. Huisarts vertelde me alleen maar dat de testen niet betrouwbaar zijn als je de pil slikt. Maar dat was mijn vraag niet. Ik wil alleen ma weten hoe het kan dat je wel een eisprong hebt. Dat zou toch niet mogen als je op de juiste manier de pil gebruikt?


  Tesssa
  Bijdrager
  #10465565 Quote

  Zou inderdaad niet mogen.. In principe heb je geen eisprong als je de pil slikt. Maar… Geen enkele anticonceptie geeft 100% bescherming…. Ook al gebruik je het volgens de gebruiksaanwijzing. Je zal niet de eerste zijn die zwanger wordt ondanks (correct) anticonceptiegebruik.. Alle mensen die door de pil heen zwanger zijn geworden, hebben dus ook een eisprong gehad. 

  Dus wat betreft je vraag: het zou niet moeten, maar in een enkel geval gebeurt het dus wel…

  Ik heb een periode gehad dat ik medisch gezien echt niet zwanger mocht worden. Ik heb toen de pil geslikt én hebben tegelijkertijd condooms gebruikt. Om de kans nog kleiner te maken dat ik toch per ongeluk zwanger was geworden.. 


  Voetbalmama
  Bijdrager
  #10465748 Quote

  Bij correct pilgebruik behoort de pil de eisprong tegen te houden en zorgt er tevens voor dat je baarmoederslijmvlies ongeschikt is om een mogelijk toch bevruchte eicel in te laten nestelen. Toch zijn er genoeg vrouwen (al dan niet door verkeerd gebruik) desondanks zwanger geraakt. Echter, een ovulatietest vertelt niet of je een eisprong hebt. Het meet slechts het hormoon LH. Wat ik alleen niet kan volgen is dat je ovulatietesten gebruikt tijdens pilgebruik. Waarom zou je dat toch doen? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct