Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Pil Ongesteld Neg Test Toch Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10144852

  Hallo

  Ik zit met een grote bezorgdheid en zou deze graag delen op dit forum in de hoop enige geruststelling te krijgen.
  Ik ben 30, single en heb momenteel absoluut geen kinderwens. Ik ben begin dit jaar voor een 5-tal maanden gestopt met de pil (wegens toch geen seks), maar dan terug herbegonnen in juli. In september (dit nu 12 weken geleden) heb ik seks gehad met een kennis, weliswaar zonder condoom, maar toen nam ik al terug de pil. Ik heb er ook geen enkele overgeslaan. Hij is die avond ook niet klaargekomen. Daags na de seks kreeg ik echter menstruatie-achtige krampen, hoewel het nog het moment niet was. Ik ging er van uit dat dit wellicht het gevolg was van een heel eind zonder seks. In oktober hebben we nogmaals seks gehad (9 weken geleden), ditmaal kwam hij wel klaar. Maar ook nu slikte ik trouw de pil. De zeurende klachten in mijn onderbuik zijn tot op de dag van vandaag wel nog steeds aanwezig. Ik heb reeds 3x mijn menstruatie gehad in de stopweek van mijn pil. Deze verlopen heel normaal (een ruime hoeveelheid bloed, niet minder dan anders), tussentijdse bloedingen heb ik op geen enkel punt gehad. Door de aanhoudende krampen in mijn onderbuik ben ik echter beginnen vrezen dat ik misschien toch zwanger kon zijn. Ik heb ook nog andere ‘symptomen’ die lijken op een zwangerschap, zoals vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten (verdwijnt wel tijdens de stopweek), hoofdpijn. Door mijn vrees zwanger te zijn ben ik natuurlijk wel erg gefixeerd geraakt op deze symptomen, die ik misschien ervoor ook wel had maar minder acht op sloeg. Om zeker te zijn heb ik 4 weken geleden een zwangerschapstest gedaan. Deze was negatief. De buikpijn bleef echter en door vele reacties op fora te lezen was ik bang dat de test vals-negatief kon zijn. Ik heb vorige week opnieuw een test gedaan, maar deze bleek terug negatief (ook geen lichtroze streepje, niks).
  Ik vraag me nu af of het alsnog mogelijk is dat ik zwanger ben? Dat zou dan nu 12 of 9 weken moeten zijn. Is het mogelijk dat een zwangerschapstest nog steeds vals-negatief is? Ik heb ook de indruk dat ik wat bijgekomen ben, maar dit kan ook wel te wijten zijn aan een iets ongezondere levensstijl de laatste maanden. Eigenlijk valt elk symptoom afzonderlijk te verklaren, maar door de aanhoudende lage buikpijn en mijn extreme angst voor een zwangerschap maak ik er misschien meer van dan het is?
  Wat denken jullie? Alvast bedankt

  #10144863 Quote

  Dat lijkt me niet hoor. Maar als je het echt zeker wil weten zou ik bloed laten prikken bij de huisarts.

  Je lichaam kan je goed voor de gek houden als je denkt dat je zwanger bent

  Succes  


  SuzannevanD
  Bijdrager
  #10144865 Quote

  Het lijkt me niet dat je zwanger bent, de kansen zijn echt gigantisch klein. Maar zoals Nicolle zegt, als je blijft twijfelen, ga dan naar de huisarts en laat je bloed controleren. 


  MDNS
  Bijdrager
  #10144867 Quote

  Hoi, het lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk, maar misschien is het fijn om voor de geruststelling even naar je dokter te gaan.. en misschien reageer je gewoon gevoelig op je pil? Maar daar kan je huisarts je uiteraard ook mee helpen. Succes!


  Rooslii
  Bijdrager
  #10144869 Quote

  Van de pil en eigenlijk alle hormonale anti conceptie kan je alle symptomen krijgen die jij nu beschrijft. Ik ben zelf heel gevoelig voor hormonale anti conceptie en heb altijd last vab alle bijwerkingen die er zijn. Ik gebruik daarom een koperspiraal. Ik zou even de bijsluiter lezen van de pil die je slikt en kijken wat er bij de bijwerkingen staat. Ik denk niet dat je zwanger bent.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen