Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pil Vergeten 2

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker564369
  Bijdrager
  #10215521

  Hallo.

  Ik weet even niet zo goed waar ik het anders kan vinden en of vragen. 

  Maar ik ben vorige week redelijk ziek geweest. De week ervoor had ik stopweek. Alleen ben ik na de stopweek dus tijdens mijn ziek zijn de pil vergeten. Dit betekend dat ik ruim 5 dagen te laat begonnen ben met de pil na stopweek. Geef mezelf erg de schuld maar mijn vriend zegt dat ik niet zo moet denken. (Dus mijn man weet ervan) Op de 5e dag hebben mijn man en ik seks gehad. Dit was dus nog de periode dat ik de pil vergat en de dag dat ik me weer wat beter begon te voelen

   Die avond toen ik de pil ging slikken kwam ik erachter dat ik dus een tijdje geen pil heb gehad. 

  Nu vroeg ik me eigenlijk af of er een kleine kans of een grote kans bestaat dat ik zwanger zou zijn of zou kunnen worden. 

  En of de pil na 7 dagen goed doorslikken weer gewoon veilig is. 

  Ik hoor het heel graag. 

  (We zitten beiden niet echt te wachten op nog een kindje)

  Ik hoor het heel graag. 

  Groetjes 


  SanneStar
  Bijdrager
  #10215523 Quote

  De kans is er zeker dat je zwanger kan zijn.. sommige vrouwen hebben vrij snel na hun stop week een eiersprong.. of dat bij jou het geval is dat is natuurlijk afwachten.. de ene vrouw word meteen zwanger als ze stopt met de pil en de ander niet.. daar is geen vinger op te leggen.

  en wanneer je weer “veilig” bent kan je misschien uit de bijsluiter van je pil halen of je apotheek even bellen.. die weten het je beter te vertellen.. 

  succes!


  gebruiker564369
  Bijdrager
  #10215525 Quote

  Hoihoi.

  Bedankt voor je reactie. Ik ga de apotheek maandag even bellen. In de bijsluiter staat met name over het feit als je 1 pil vergeten bent of meer dan 12 uur te laat. Maar of ze dan ook 5 dagen bedoelen weet ik niet. 

  Had nog niet aan de apotheek bellen gedacht. Vind dat ook best spannend. Maar dat zit denk ik meer net het feit dat ik me er zelf schuldig om voel omdat 5 wel heel lang is na mijn mening. 😶

  Moet je met een test doen wachten tot de stopweek? Omdat je officieel na dat je overtijd bent kan testen. Alleen wat ik had gelezen heb je met pil gebruik niet een echte menstruatie. 

  Sorry als ik wat veel vraag.

   


  Moontjes
  Bijdrager
  #10215541 Quote

  Als je lichaam meteen een normale cyclus heeft opgepakt, na het niet nemen van de pil, is de kans wel aanwezig dat je een eisprong hebt gehad rondom de periode dat je seks hebt gehad. Er vanuit gaande dat je dag 12/13 seks hebt gehad na het nemen van je laatste pil van de vorige strip. 

  Mij is verteld dat de pil meteen veilig is als je start op de eerste dag van je menstruatie en anders na 10 dagen. Ik zou deze maand het zekere voor het onzekere nemen en condooms gebruiken. 

  Je kunt 14 dagen na je eisprong testen of je zwanger bent (is in jouw geval lastig aangezien je natuurlijk niet weet of je deze hebt gehad en wanneer) als je over 3 weken test is het sowieso wel betrouwbaar! 

  Succes met wachten! 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10215546 Quote

  Ik zou ook deze maand even extra veilig seks hebben verder. Omdat je te laat bent begonnen, bestaat de kans dat de pil daardoor de hele maand niet veilig is, dus voor de zekerheid beter tot je volgende menstruatie een condoom o.i.d. gebruiken. 😉


  gebruiker564369
  Bijdrager
  #10215788 Quote

  Misschien een vreemde vraag. 

  Maar ik heb sinds gisteravond last van darmkrampen etc. Kan dit een vroeg teken zijn van zwangerschap, of dat er dus geen zwangerschap onstaat o.i.d? 

  Vind het erg lastig dat ik nog zolang moet wachten. Ben er veel mee bezig.  

   

  Ik ben benieuwd of dit iets kan betekenen.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  JomieJW
  Bijdrager
  #10215877 Quote

  Darmkrampen kan heel veel betekenen en hoeft niet direct met een zwangerschap te maken hebben. Ligt eraan wanneer je ongesteldheidsdag eigenlijk zou zijn? Toen ik zwanger bleek te zijn (beide keren) had ik al een week het idee dat ik zwaar ongesteld was, enige wat uitbleef was het werkelijke bloeden. Verder menstruatiekrampen en alles wat ik normaal had. Het kan ook heel goed zijn dat je lichaam je nu voor de gek gaat houden, omdat je er zo veel mee bezig bent. Dan kun je jezelf onbewust allemaal symptomen aanpraten, als het ware. De meeste vrouwen hebben pas rond hun verwachte menstruatiedag of zelfs iets later echt klachten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct