Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Piliname

 • Auteur
  Berichten
 • #10396061

  Hallo allemaal,

  Ik heb de volgende vraag… Vorige week zat ik in de derde week van mijn pil maar was ik zeer rommelig (lees: om de dag innemen en dan inclusief de pil van de vorige dag innemen). Daarom had ik besloten om vrijdag geen stopweek in te lassen maar direct door te gaan.. Nu kwam ik er dinsdag achter toen ik last kreeg van “spotting” dat ik de pil zondag en maandag vergeten was. Ik heb direct de pil van maandag en dinsdag ingenomen. Het licht bloeden heeft enkele uren aangehouden en daarna was het alweer weg…Is dit mogelijk innestelingsbloed geweest? lk heb namelijk de avond daarvoor seks gehad.. Ik kan hier zo weinig over vinden, alleen oude forums van hier. Dus ik dacht, ik probeer het maar…

  Liefs


  Mootje
  Bijdrager
  #10396095 Quote

  Als je deze cyclus alleen seks hebt gehad op de avond voor het bloedverlies kan dat onmogelijk een innestelingsbloeding zijn. De eicel moet namelijk eerst bevrucht worden en het duurt dan gemiddeld nog zo’n 5-12 dagen voordat de eicel zich innestelt. Gezien je rommelige manier van het innemen van de pil afgelopen maand (ik gebruik even je eigen woorden) zou ik er niet op vertrouwen dat je de gehele maand beschermd bent geweest. Mogelijk dat het bloedverlies komt, omdat je je stopweek hebt overgeslagen. Soms raakt het lichaam daar even van in de war en kun je een tussentijdse bloeding krijgen.

  #10396106 Quote

  In de betreffende cyclus heb ik meerdere keren wel seks gehad.

  Oké dan weet ik al iets meer..  Bloedverlies omdat ik mijn stopweek heb overgeslagen acht ik wel klein, slik de pil regelmatig door. Ik gok dat het komt omdat ik die dagen daarvoor de pil was vergeten, echter zet het dan enkele dagen door.. Nu was het na een paar uur alweer voorbij. Ik merk echter wel dat mijn lichaam iets van slag is, weeëig gevoel met af en toe wat steekjes in mijn onderbuik.

  Desalniettemin dankjewel voor je avond. Ik maakte me wat zorgen, ik sprak anderen en die zeiden je kunt beter een morning after pil halen. Vind ik persoonlijk best een dingetje (nu toch te laat).. Mijn vriend is er relaxed onder, ik stress hem al snel (vrouw eigen gok ik)

  #10396107 Quote

  Voor je antwoord*


  Mootje
  Bijdrager
  #10396128 Quote

  Als je inderdaad meerdere keren seks hebt gehad dan ben je mogelijk niet je hele cyclus beschermd geweest. Ik heb wel gelezen dat er verschillende morning after pillen zijn die varieren van moment van laatste inname tot wel 5 dagen na onveilige seks. Maarja, als dat eerder in je cyclus heeft plaatsgevonden heeft dat voor nu geen zin meer inderdaad. Je kunt dus niet helemaal uitsluiten dat je nu niet zwanger kunt zijn. Als je zeker wilt zijn zou je over een aantal dagen een testje kunnen doen, want inmiddels heb je een hele cyclus achter de rug toch?

  #10396137 Quote

  Ja, ik ben vorige week vrijdag gestart met een nieuwe strip. Laatste stopweek was november/december. Ja dat heb ik ook gelezen, maar daar is het nu inderdaad te laat voor. Overigens ook bewust gekozen om geen morningaftel pil na maandag in te nemen (omdat de kans laag is).

  Ik ga zeker even een testje doen. Enige manier om het zeker te weten uiteindelijk!

  Dankjewel

  #10396903 Quote

  Heb gisteren een testje gedaan, die was negatief. Over 2 weken weer een test doen. En dan laat ik het los, ergens blij dat hij negatief was andere kant heel klein beetje jammer… Klinkt gekkig. Maar nu in verwachting zijn is helemaal niet praktisch

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct