Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Placenta dichtbij uitgang.

 • Auteur
  Berichten

 • Nourii
  Bijdrager
  #10188993

  Hallo

   

  Ik ben op dit moment 15weken en 4 dagen zwanger van mijn zoontje. Met de pretecho heb ik te horen gekregen dat mijn placenta dichtbij de uitgang ligt. Met de 20weken echo gaan ze natuurlijk na checken of dit nog steeds het geval is. Heb dit bij me 2 eerdere zwangerschappen nooit gehad mijn vraag is dus heeft iemand dit meegemaakt en zoJa is het uiteindelijk goed gekomen?! Maak me nml zorgen erover op een of andere manier. De verloskundige maakt zich op dit moment niet al te druk erover maar ze heeft wel gezegt dat het in de gaten dient gehouden te worden. Als het met 32weken nog steeds niet verschoven is ik in het ergste geval een keizersnede moet waar ik dus ontzettend angstig voor ben! 

   

  Groetjes.


  JomieJW
  Bijdrager
  #10188997 Quote

  Ik snap niet waarom je verloskundige dit niet tegen je gezegd hebt, maar dit komt erg vaak voor. En in de meeste gevallen trekt het vanzelf bij! In mijn eerste zwangerschap heb ik dit ook gehad, maar meteen gerustgesteld dat het vaker voorkomt. Het is echter protocol om met 32 weken te kijken of het bijgetrokken is (dus dat doen ze bij iedereen als ze met 20 weken dit beeld zien). Bij mij was het met 32 weken helemaal goed en kon ik natuurlijk bevallen. Dus maak je niet te veel zorgen en ga er lekker vanuit dat dit vanzelf bij trekt (wat echt in de meeste gevallen zo is!!!).


  xxlarissa
  Bijdrager
  #10189002 Quote

  Dit is bij mij ook gezien en komt zoals JomieJW zegt vaker voor. Bij mij is het met 32 weken gecontroleerd en is ook bijgetrokken. Zit nu op voldoende afstand waardoor ik op een normale manier kan bevallen. Nu gewoon lekker genieten van je zwangerschap en laat het op je af komen 🙂


  xxlarissa
  Bijdrager
  #10189003 Quote

  Dit is bij mij ook gezien en komt zoals JomieJW zegt vaker voor. Bij mij is het met 32 weken gecontroleerd en is ook bijgetrokken. Zit nu op voldoende afstand waardoor ik op een normale manier kan bevallen. Nu gewoon lekker genieten van je zwangerschap en laat het op je af komen 🙂


  CvB
  Bijdrager
  #10189008 Quote

  Ik ben nu 22 weken zwanger van mijn tweede kindje. Kreeg op de 20weken echo ook te horen dat mijn placenta dichtbij de uitgang ligt. Met 32 weken krijg ik ook een extra echo. Ik maak me er niet zo druk om. Waarschijnlijk rekt de baarmoeder nog wel zover op dat het goed komt. En anders idd een keizersnede misschien. Vind ik ook niet fijn, maarja.. wat doe je eraan?? Het is zoals het is!


  gebruiker81603
  Bijdrager
  #10189012 Quote

  Ik had bij de eerste de placenta ook vlak voor de uitgang liggen. Idd ook later een echo gehad om te kijken of er niets voor lag. Uiteindelijk hebben ze zelfs inwendig een echo moeten maken omdat ze net het laatste stuk uitwendig niet kon zien. Maar was prima. Bevalling ging zonder problemen.

  Geen zorgen om maken, in de meeste gevallen gaat de plancenta mee omhoog. En zo niet dan is het maar fijn dat je met een keizersnede geholpen bent. Al zul je daar nu tegen op zien. Als het zo ver is verwacht ik dat je blij bent dat je kindje gezond geboren wordt, ongeacht hoe. Je hebt er geen invloed op, laat het los. Succes 🍀

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Nourii
  Bijdrager
  #10189035 Quote

  Super bedankt allemaal! Dit stelt me indd gerust haha. 

   

  Liefs 


  KarlijnHu
  Bijdrager
  #10189181 Quote

  Ik ben onlangs moeder geworden van mijn 1e kindje. Met de pretecho van 15 weken had ik ook een laag- en voorliggende placenta, geheel voor de uitgang. Met 20 weken echo was dit nog steeds zo. Maar bij beide keren hadden ze al verteld dat dat ontzettend vaak voorkomt en meestal vanaf de 20 weken mee omhoog gaat groeien. Met 32 weken was de uitgang geheel vrij! 

  #10189296 Quote

  Bij mij was dit ook het geval. Helaas zijn wij van 25 weken tot de geboorte 5 keer opgenomen geweest, omdat er bloedverlies steeds ontstond. Ik wil je niet ongerust maken, dit kan wel gebeuren. En dan willen ze het zekere voor het onzekere en word je opgenomen. Wees hier alert op. Ook als het maar 1 druppel is. De eerste weken had ik namelijk niks verteld, omdat het zo weinig was. Ik heb enorm op mijn kop gekregen 😏 bloedverlies, hoe weinig ook, kan namelijk tot vroegtijdige weeen leiden. Het was dus steeds het zekere voor het onzekere. Tot 34 weken bleef de placenta voor de uitgang liggen en waren wij al helemaal voorbereid op een keizersnede. Ze hadden ons al wel gewaarschuwd dat dit nog tot 37 weken of zelfs het einde kan optrekken. Dus er zou tegen die wellicht wel een keizersnede gepland worden, maar we moesten ook uitgaan van een normale bevalling. Want mocht er tijdens de eerste tekenen van de bevalling ineens de placenta wel goed liggen, werd het een natuurlijke bevalling. We hadden ons hierop verkeken. Zeker toen onze dochter ook nog eens 3 weken te vroeg kwam. Ik was mentaal nog niet voorbereid op een gewone bevalling en dat is dan ook een flinke trauma geworden. 

   

  Houd er rekening mee dat alles mogelijk is en zorg ervoor dat je voor beide voorbereid bent. Het is bij ons allemaal goed gekomen en we hebben een gezonde dochter. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct