Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Placenta gedeeltelijk op baarmoedermond

 • Auteur
  Berichten
 • #10460517

  Hallo,

   

  Ik heb vandaag de 20 weken echo gehad en met de baby is alles prima in orde! (2e kindje) Nu zijn ze er alleen ook achtergekomen dat de placenta 1 cm op de baarmoedermond ligt. Hierdoor wordt momenteel de “uitgang” geblokkeerd. Mij is ook verteld dat dit (alsnog) door de groei van kind en buik kan schuiven waardoor de “uitgang” weer vrij komt. 

  Ik krijg daarom met 32 weken nogmaals een inwendige echo om te kijken of de baarmoedermond vrij ligt. Mocht dit nou niet het geval zijn zou het waarschijnlijk toch een keizersnede worden.

   

  Zijn er mama’s die hier ervaring mee hebben?

   

  Liefs! 

  #10460521 Quote

  Ja, ik! Bij mijn dochter. Hij lag helemaal prima met 32 weken en ik ben vaginaal bevallen. Succes!

  #10460523 Quote

  Geen ervaring, maar zelf ook net de 20 weken echo gehad en heb hetzelfde! Ik lees dus even mee. Maar het komt vast goed 🙂 


  Mootje
  Bijdrager
  #10460538 Quote

  Bij mij lag de placenta met de 20 weken echo ook te dicht bij het geboortekanaal. Met 32 weken was dit mooi opgetrokken. In de meeste gevallen gaat het ook gewoon goed!

  #10460545 Quote

  Bedankt voor de reacties! Ik maakte me eerst wel een beetje druk, maar laat het nu maar gewoon op me af komen.
  Hopelijk trekt het tegen die tijd dan ook gewoon omhoog🙂


  Reo
  Bijdrager
  #10460654 Quote

  Hi. Ja ik heb precies hetzelfde gehad.. ook 2e kindje en ook een klein gedeelt evan de placenta over de baarmoedermond bij de 20 weken echo.. bij 32 weken echo lag hij 5cm er vandaan, dus als verder alles goed blijft gaan mag ik gewoon vaginaal bevallen. Nu 35 weken en kindje ligt ook netjes.. ik maakte me ook een beetje zorgen over de placenta voor de uitgang en bloedingen etc. Nergens last van gehad.. en heb gewoon alles kunnen doen. Hopelijk stel ik je een beetje gerust en heb je een goede echo met 32 weken!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Saskiaaatje
  Bijdrager
  #10460665 Quote

  Hoi, ik heb het ook, lag er bij 20 weken 2 cm voor. Over twee weken heb ik de 32 weken echo en gaan we zien of ie verschoven is. Van de gynaecoloog begreep ik dat het in 90 tot 95 % van de gevallen gewoon weer wegschuift omdat je baarmoeder oprekt. Denk dus niet dat je je zorgen hoeft te maken :-).

  #10460782 Quote

  Bij mijn zusje was dit ook t geval. Met 32 weken was dit weer goed. 

  #10461196 Quote

  De reacties stellen me in ieder geval al meer gerust. Fijn om te horen dat het waarschijnlijk allemaal gewoon goed komt 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct