Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Placenta Preavia Totalis

 • Auteur
  Berichten

 • Mammaaaa
  Bijdrager
  #10187066

  Mama’s

  Ik moet mijn verhaal echt even kwijt! 

  4 weken geleden begon de ellende! Ik was aan het douchen en ineens was het water rood. Ik schrok me kapot! Gelijk het ziekenhuis gebeld en ik moest gelijk komen. Op dat moment was ik 28 weken zwanger. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd er een ctg gemaakt enz. Alles gelukkig goed. Na 3 dagen mocht ik naar huis toen de bloeding weer weg was. 

  3 weken later ga ik Savonds plassen voordat ik naar bed ga en ik voel iets. HELP ik verlies weer heel veel bloed met grote stolsels zo groot als tennisballen..  weer het ziekenhuis opgebeld en weer gelijk komen en moest al mijn spullen meenemen want ik werdt weer opgenomen.. uiteindelijk weer hetzelfde verhaal en na 3 dagen mocht ik weer naar huis.. 

  Toen afgelopen maandag heb ik even 3en boodschapje gedaan en ik was tijdens het boodschappen doen al een beetje misselijk. Toen ik thuis kwam moest ik plassen. Ik plaste alleen maar bloed! Hup gelijk weer het ziekenhuis gebeld en moesten weer komen.. Toen ik de telefoon weg deed gebeurde het… ik werd zo duizelig en misselijk en ik ging out! Ondertussen verloor ik nog steeds heel veel bloed en raakte ik ook nog eens aan de diarree. Ik liet alles lopen… handen onder de koude kraan..  Toen kreeg ik een soort toeval een epileptische aanval… mijn vriend had mijn moeder al ingelicht en die was er ondertussen ook. Op het moment dat ze binnenkwam gebeurde het weer… Toen heb ik ook alles onder gespuugd. Mijn moeder heeft toen meteen de ambulance gebeld en die waren er binnen 5 minuten. Van de ambulance moest ik onmiddellijk van de wc af en op de grond gaan liggen op mijn linkerzij. Ik had geen gevoel meer in mijn armen en benen dus moest ik gedragen worden.. Toen kreeg ik elke keer krampen in mijn buik en rug.. Eenmaal in de ambulance bleek dat ik nog een bloeddruk had van 80/40! Gelijk een infuus gekregen. Hij was mijn krampen aan het timen  en wat bleek. Ik had weeen om de 2 minuten. Eenmaal in het ziekenhuis stonden er heel veel mensen voor me klaar. Ik kreeg gelijk een echo een ctg nog een infuus en werdt gerustgesteld. Toen kreeg ik longrijpers en weeenremmers. Elk half uur 1 tablet. Tot dat ik 6 tabletten had gehad..  mijn hb was nog maar 5,1 dus kreeg ik een bloedtransfusie 2 zakken bloed en 4 liter vocht toegediend.. 

  Nu heb ik de longrijpers gehad en zijn ze gestopt met de weeenremmers en is het afwachten. Af en toe verlies ik nog steeds bloed en moeten we het goed in de gaten  houden. Het zou dus maar zo kunnen dat de baby binnen nu en een hele korte periode geboren wordt. Of ze blijft nog even zitten 2e weten het niet. 

  We zitten echt in een stress situatie..

  Ik moest mijn verhaal even kwijt en misschien zijn er wel meerdere die iets soortgelijks hebben meegemaakt. 

  Een bezorgde mama xx

  #10187079 Quote

  Jeetje meid! Wat een verhaal! Krijg er kippenvel van!

  Wat een eng idee, en wat goed dat ze de ambulance voor je belde!

  Ik zou eerlijk gezegd niet meer naar huis gaan, dit is niet goed voor de gezondheid van jou en de kleine! Sterkte de komende weken!


  Maartje K
  Bijdrager
  #10187092 Quote

  Krijg er kippenvel van. Hoop voor jullie dat de kleine nog even binnen blijft. Weet hoe het is om een te vroeg geboren kindje te krijgen. Wil je sterkte wensen en stel alle vragen die je hebt in het ziekenhuis

  #10187105 Quote

  Als het goed is, ben je nu ongeveer 32 weken? 

  Wat goed dat je meteen naar het zkh bent gegaan en ze je weeenremmers hebben gegeven en longrijpers!! Daar gaat jouw kleintje straks veel profijt van hebben. Bij mij liep het anders waardoor ik met 10 cm ontsluiting in het zkh aankwam en direct kon bevallen (spoedkeizersnee). 

  Ik hoop dat je baby zo lang mogelijk blijft zitten, maar als je nu zou bevallen dan hoef je je met 32 weken prematuriteit geen zorgen om te maken. Mijn zoontje is met 32 weken geboren en is 2 mnd in het zkh gebleven, dat zal waarschijnlijk voor jullie anders gaan omdat je de longrijpers al hebt. Ik hoop dat alles goed gaat en wens je veel succes en sterkte! &Je bent veel sterker dan je denkt, het gaat helemaal goed komen! 


  Mama D
  Bijdrager
  #10187113 Quote

  Mijn god wat een verhaal! 

  Ik hoop dat ze nog even blijft zitten en het met jou ook goed mag gaan.. Heel veel succes en sterkte!! 


  Mammaaaa
  Bijdrager
  #10187243 Quote

  Ja ik ben nu 32+2 zwanger… net een gesprek gehad met de gynaecoloog en ik mag niet meer naar huis. Nu is het afwachten hoelang ze nog op zich laat wachten… we proberen natuurlijk zo lang mogelijk te rekken! Tot 36 a 37 weken als mijn lichaam dat toelaat..

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Juffielies
  Bijdrager
  #10187272 Quote

  Wat een heftig verhaal! Heel veel sterkte!


  Ozogewenst
  Bijdrager
  #10187280 Quote

  Hey meis,

  ten eerste wat ontzettend eng en naar om mee te maken.. het is simpelweg dikke pech dat je placenta op die plaats ligt..

  ik werk zelf op verloskunde en dit gebeurt vaker. Hoe lang de baby blijft zitten is een raadsel, en bij iedereen verschillend. de weken die komen gaan zijn killing voor jou en je omgeving. Maar ook die tijd gaat voorbij!

  en stel dat je meisje geboren gaat worden: haar longen zijn voorbereid en ze is de cruciale 32 weken grens voorbij! Ze is vast net zo sterk als haar moeder!


  Mammaaaa
  Bijdrager
  #10188169 Quote

  Mama’s 

  Vanochtend om 6:47 is dan toch onze mooie dochter geboren! Ze weegt 2200 gram en doet het erg goed! 

  Ze ligt nog aan het zuurstof en krijgt zonde voeding en worst warm gehouden.. we gaan nog een erg lang traject in en vinden het dan ook allemaal erg spannend! 

  Zelf voel ik me alsof ik overreden ben door een vrachtwagen… pff vind het toch wel heftig een spoed keizersnede! 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct