Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Placenta Voorkant Schopjes

 • Auteur
  Berichten

 • Dootje
  Bijdrager
  #10393499

  Hoi allemaal,Ik ben nu 20 weken zwanger en voel ons kindje sinds 2 weken elke dag. De placenta ligt aan de voorkant.
  Nu vroeg ik me af, kun je de schopjes straks ook aan de buitenkant zien en voelen of kan dat niet als de placenta aan de voorkant ligt?
  En vanaf welke week zagen jullie het aan de buitenkant? :)

  #10393508 Quote

  Jazeker wel hoor!! Had ik ook en zelfs bij een controle van rond de 20 weken bij het luisteren van het hartje door de vk een zichtbare trap tegen het apparaat. Zien we zelden zei ze zo vroeg maar toch echt mogelijk!!!

  #10393522 Quote

  Ja hoor!

  #10393531 Quote

  Bij mijn vorige zwangerschap had ik ook de placenta aan de voorkant. Mijn man had geluk als hij soms iets voelde. Ik kon niets aan de buitenkant zien en was aan buitenkant moeilijk te voelen. Ondanks dat ik een druk kereltje in de buik had die ik wel goed voelde. Zal wel wisselend zijn denk ik.


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10393533 Quote

  Ja hoor, overigens ook alle andere ledematen 😅. Ik heb de placenta aan de voorkant en ik zie een rug, voet, knie, derrière; oftewel alles. Zelfs meer dan bij mijn eerste zwangerschap waar de placenta achter lag.

  #10393550 Quote

  Wat was ik blij dat de placenta er tussen zat bij mij! Onze zoon heeft me blauwe plekken geschopt dwars er doorheen! Dus nee, je hoeft niet bang te zijn dat je niks zal voelen 😉 Je zag het ook superduidelijk van de buitenkant. Goede zwangerschap gewenst!

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Yima
  Bijdrager
  #10393559 Quote

  Bij mij zag je in het laatste trimester de bobbels zo langs mn buik bewegen. Soms bewoog zelfs de hele buik mee. Stond ie ineens scheef naar de zijkant. 

  Ik heb nooit een voetafdruk gezien. Maar je kon duidelijk de bobbel van haar voet zien, of de bult van haar ruggetje, ook als ze dan de hik had. Als haar hoofde even duwde. Gewoon bewegende bulten dus haha

  #10393562 Quote

  Jazeker! Mijn placenta ligt nu ook voor! 

  bij de eerst achter, toen voelde ik de baby al heel snel van binnen(14/15weken) en vanaf 20 weken ook van buiten! 

  nu placenta voor en voelde ik pas rond 18/19 weken van binnen de baby duidelijk en volgens mij pas rond 24/25 weken van buiten! Zodra de baby groter is en sterker dan zijn die schopjes zo hard, daarvoor zit niets in de weg hahaha


  Dootje
  Bijdrager
  #10393564 Quote

  Dank je wel! 🙂

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen