Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Plantaardige Zuivel

 • Auteur
  Berichten

 • Dootje
  Bijdrager
  #10509212

  Hoi allemaal,
  Vanaf welke leeftijd gaven jullie je baby plataardige zuivel producten zoals bijvoorbeeld amandelyogurt, haveryogurt, kokosyogurt etc? (GEEN SOJA)
  Kan dat vanaf 6 maanden als oefenhapjes?


  RomyVM
  Bijdrager
  #10509215 Quote

  Met een maand of 7/8 hier rustig mee begonnen. Ik vond het belangrijk dat groente en fruit eerst goed ging en daarna rustig uitgebreid naar brood en yoghurt erbij. Met een maand of 9/10 werd het goed gegeten.


  Lewis
  Bijdrager
  #10509217 Quote

  Gewoon vanaf 6 maanden. Ook soja. Alleen met soja is het gewoon belangrijk om goed op te letten, evt een introductieschema te volgen, net als met pindakaas en ei. Allergenen zijn het best te introduceren tussen 4-8 maanden, om de kans op een allergie zo klein mogelijk te maken. 

  In het begin trouwens wel kleine beetjes, omdat het nog geen melk hoeft te vervangen. Vanaf 9-10 maanden werd dat steeds iets meer. 


  CharlyL
  Bijdrager
  #10509220 Quote

  Wij vanaf 1 jaar havermelk, tot die tijd borstvoeding en daarna opvolgmelk gebruikt. Ging in een keer goed 🙂 We geven wel b12 extra. Denk dat je het best vanaf 6 maanden als oefenhapjes kunt geven


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10509228 Quote

  wij hebben vanaf een maand of 8 denk ik kokosyoghurt gegeven. Wij wilden liever geen soja voor het eerste jaar. Amandelyoghurt en haveryoghurt vond mijn zoon niet zo lekker. Begin met kleine beetjes, deze producten kunnen zwaar op de maag liggen en daar kunnen baby’s last van hebben. 


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10509260 Quote

  Wij begonnen rond 7 maanden met kokos yoghurt (ivm kma) en dat ging en gaat erin als zoete koek 😅

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct