Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Plassen langs/door de luiers

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanRV
  Bijdrager
  #10499829

  Hii iedereen!

  Wij hebben sinds een paar dagen een klein probleempje. Onze dochter is 4 maanden oud. En we hebben sinds een paar weken echt een fijn ritme waarbij ze in principe tussen 20u en 21u de laatste fles krijgt. We deden eerst ook haar om 23u a 23.30 wakker maken voor nog een fles maar sinds een paar dage wilt ze die niet meer en slaap ze tot een uur of 5.45 gewoon door ( we staan om 6u op) dus dat is echt super fijn! Alleen eerst werd ze snachts nog wel eens wakker en melde zich omdat ze geplast had. Alleen nu doet ze dat dus niet en wordt ze sochtend wakker waarbij zij en haar kleding en slaapzak onder de plas zitten. Haar luier zit dan gewoon zo vol dat het er langs loopt denken we.

  Alleen nu heb ik vandaag ook overfag dat haar kleding nat was van de urine terwijl haar luier net verschoont was en dus nog helemaal droog was. En de luier zat gewoon goed om. Hij was maar een beetje nat en de meesten plas zat dus in haar kleding.

  Ik schat dat ze nu ongeveer 6,5 kilo weegt. En heeft luiers maat 3.

  Zou ze al naar maat 4 moeten? Die is vanaf 7 kilo. Of heeft iemand een andere tip?

  Ik hoor het graag 🙂

  #10499832 Quote

  Lekker grotere maat aandoen. Had het met mij 1e ook altijd. Welk merk dan ook. Nu met de 2e iedere x maat groter zodra dat past


  CaroHS
  Bijdrager
  #10499833 Quote

  Oh ja, grotere maat luier nemen. Zeker voor de nachten!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10499834 Quote

  Wij hebben ’s nachts altijd twee luiers in elkaar gevouwen, dubbele absorptie. Vroeger werd hij wakker als hij geplast had (of zelfs als hij moest plassen), nu slaapt hij er vaker doorheen… Ik weet niet hoe dat werkt met wegwerpluiers, maar wellicht kan je dan een grotere maat eroverheen aantrekken?

  #10499842 Quote

  Grotere maat, zeker voor de nacht hebben wij altijd 1 maat groter.. en weet niet welk merk je hebt maar huggies is en koning in doorlekken. Bij ons werkt kruidvat het best!


  Soto
  Bijdrager
  #10499845 Quote

  Grotere maat of ander merk. Het aantal kg waarvoor de maat geschikt zou zijn, is niet altijd veelzeggende.. elk kindje heeft toch weer haar/zijn eigen pasvorm/bouw.

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  MamavanRV
  Bijdrager
  #10499848 Quote

  Dankjewel voor de berichten!

  Wij hebben die van etos, woezel en pip. Tot nu toe de enige die goed zijn qua pasvorm hier 😊. Mijn gevoel zei ook al een maat groter, maar de kinderopvang vond deze luiers maat 3 nog groot. Maar ik denk toch dat ik zo naar maat 4 ga ( die heb ik gelukkig al liggen) heb alleen nu wel 2 pakken luiers maat 3 over 🙈


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10499860 Quote

  Niet te veel naar het aanbevolen gewicht kijken. Mijn kinderen plassen ook superveel en de aanbevolen maatjes kunnen dat echt niet aan.
  Mijn ervaring met de etos luiers is dat ze super zacht en fijn zijn, maar die hebben mijn kinderen binnen een uur verzadigd. Zelf gebruik ik kruitvat, die kunnen superveel hebben. En voor de nacht een maatje groter idd


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10499861 Quote

  Grotere maat inderdaad en check ook even de romper. Kan die een maatje groter? Het heeft ons veel frustratie gekost tot we er achter waren dat bij een strakke romper een luier veel sneller doorlekt!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct