Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Poepen tijdens voeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10124197

  Hoi,

  Herkennen jullie dit? Of hebben jullie tips?

   

  Ik geef borstvoeding. Dit ging super, maar wat nu gebeurd is dat mijn zoontje van 9 weken wil poepen en drinken tegelijkertijd. Dit gaat niet, omdat hij nog steeds niet goed weet waar hij heen moet persen. Hij perst richting zijn buik i.p.v. zijn billetjes.

  Dit zorgt er dan voor dat hij begint te persen, huilen en de borst los laat. Vervolgens zoekt hij de borst weer, drinkt twee slokjes en laat weer los. Het geven van voeding duurt hierdoor soms uren, want drinken lukt niet en poepen ook niet.

  Even een pauze inlassen zodat hij rustig kan poepen werkt niet. Hij begint dan te schreeuwen en wil persee drinken. Ook stopt hij dan met persen. Op een of andere manier wil hij alleen poepen tijdens het zuigen aan de borst. Speentje werkt ook niet. 

  Hij poept tijdens elke voeding, erg veel dus, maar cb zei dat dit normaal is.

   

  Wat ik trouwens heb geprobeerd is eerst even zijn temperatuur opmeten. Er komt dan namelijk altijd heel veel ontlasting uit, omdat hij dan wel weet waar hij naartoe moet persen. Het drinken gaat daarna ook super omdat hij natuurlijk niets meer te persen heeft. Maar ik wil dit niet elke keer doen omdat ik bang ben dat hij het dan nooit zelf leert.

   

  Iemand tips?


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #10124202 Quote

  Hoi! Laden en lossen gaat vaak te gelijk.

  ik legde Mn dochtertje dan op der rug en ging zachtjes fietsen met der voetjes en zo nu en dan even der beentjes zachtjes richting der buik duwen dat werkt meestal het beste 

  succes 

  #10124206 Quote

  Hoi, 

  Dit werkt niet. Zodra hij van de borst gehaald wordt begint hij te schreeuwen en is de persdrang ook plots weg. Met fietsen etc. Komt er niets uit helaas.

  Toch bedankt!

  #10124209 Quote

  Ik denk dat je niet zo bang hoeft te zijn dat ie het nooit zelf zal leren als je het nu stimuleert. Ik weet zeker dat dat vanzelf komt. Elke volwassene heeft zelf leren poepen 😉 Als de thermometer werkt, zou ik dat lekker blijven doen. Je kan ook met een billendoekje even tegen zijn anus duwen, dat is iets minder ‘agressief’ dan een thermometer.

  #10124270 Quote

  Oke, maar dat zal dus betekennen dat ik hem voor elke voeding een handje zou moeten helpen met de thermometer. Dit is echter onmogelijk, omdat ik bij hem merk dat hij het niet altijd prettig vindt. Volgens mij irriteerd het en doet het op gegeven moment een beetje pijn wanneer er zo vaak wat in gaat. 🙁

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct