Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Poepprobleem baby 6 weken

 • Auteur
  Berichten

 • FietjePietje
  Bijdrager
  #10125474

  Lieve mensen,

   

  mijn baby van 6 weken poept niet uit zichzelf.

  De eerste meconium is er allemaal uit gekomen na de bevalling en ik geef flesvoeding (gewone van nutrilon).

  zijn ritme was al niet vaak (1 keer in de 3 dagen rond week 3/4) maar nu is het een probleem.

  De ontlasting is zacht alleen perst hij zich op dag 3 en 4 helemaal het einde tot kotsen en huilen aan toe. Slapen doet hij dan amper.

  Geprobeerd:

  *extra water in de fles * masseren met olie buikje * fietsen met de beentjes * vaak en goed boeren * vaseline op de anus 

  nou poept meneer wel als ik zijn temperatuur op meet (dus niet zoeken met de thermometer maar slechts er in en er uit) Het begin is dat iets dikker (dikke pindakaas) en vervolgens poept hij zelfstandig bijna een liter zachte ontlasting eruit. Ik heb het gevoel dat hij niet weet waarheen hij moet persen.

  Hebben jullie tips voor een baby met zachte ontlasting die niet zelfstandig poept?

  Ik heb geen idee wanneer je moet kiezen voor olie/vsm druppels/lactulose aangezien zijn ontlasting zacht is (op het begin stukje wat iets dikker is, maar niet hard!)

  alvast bedankt!

  #10125478 Quote

  Je kunt de huisarts of apotheek eens bellen. Wij hebben dit ook een keer een aantal dagen gehad en die hadden toen een goede tip over wat je moet doen als je kindje de verkeerdr kant op perst, want dat kan dus voorkomen bij baby’s, maar ik weet niet meet welke tip dit was

  #10125498 Quote

  Mijn zoon kon ook niet zelfstandig poepen, omdat hij niet wist waar hij heen moest persen. Ik heb een tijdje na elke voeding (vaak is dat het moment dat ze aandrang krijgen) met zijn rug tegen mijn borst en mijn handen in zijn knie holten, zodat zijn kont iets lager hing. Dit is eigenlijk precies ook onze eigen houding en dit ging super! Sindsdien geen problemen meer en weet hij waar hij heen moet persen. 

   

  Hopelijk heb je er misschien wat aan!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct