Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Poept In Onderbroek

 • Auteur
  Berichten
 • #10495692

  Beste mama’s en papa’s,

  We hebben jullie tips en adviezen nodig. Ons zoontje wordt in januari 4. Hij is sinds een half jaar zindelijk met plassen. Eigenlijk al met 2.5 jaar. Maar toen plaste hij alleen op de wc of het potje als wij hem daarop zetten. Nu benoemt hij zelf dat hij moet plassen en kan dit ook zelfstandig.

  Hij heeft ook een paar keer op de wc gepoept. Dit was incidenteel. Een goede ervaring voor hem. Hij was verrast en nieuwsgierig. Verder heeft het niet veel indruk op hem gemaakt. Hij is er niet angstig van.

  Hij blijft toch in zijn onderbroek poepen. Hij is er ook niet vies van. Hij loopt gerust de hele tijd rond in zijn poep broek zonder dat hij er hinder van ondervind. 

  Is er iemand van jullie die zich herkent in onze situatie? Hoe hebben jullie dit aangepakt? 

  Ps. Hij heeft nooit geen darm problemen gehad. Hij heeft een goede stoelgang. Hij poept vaak twee keer op een dag. Goeie smeuïge drollen. Dus medisch gezien lijkt er niets aan de hand te zijn. Aangezien hij over een paar maanden naar school gaat begrijpen jullie wel dat er toch iets moet gaan veranderen. 

  Groetjes 😚

   

   

   


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10495917 Quote

  Misschien een leuk beloningssysteem verzinnen wat hem motiveert? ☺️ Dan maakt het de moeite waard om op de wc te poepen en ervaart hij dat zonder poep in broek toch echt veel lekkerder speelt 😉


  Famkeh
  Bijdrager
  #10495941 Quote

  Inderdaad een beloningssysteem, dat werkte hier ook. Een sticker per keer dat hij op de wc poept. Na 15-20 stickers had onze kleine man toen een autootje verdient. 

  Daarna heeft hij nog wel een keer in zijn broek gepoept (en nee niet per ongeluk) en moest hij het autootje weer inleveren en kon hem weer terugverdienen na 3x op de wc poepen. Sindsdien nooit meer in zijn broek gepoept.

  Ons buurjongetje was een permanente broekpoeper. Ik weet dat de buuf de hele trucendoos heeft geprobeerd maar niks hielp, hij bleef gewoon lekker in zijn broek poepen. Uiteindelijk heeft zij hem met poepkleren en al in de badkuip gezet zo van “ga jij zelf maar de boel even lekker schoonmaken”, toen was het broekpoepen in 1x over. Wel een wat heftige methode, maar blijkbaar voor de buurjongen een hele effectieve methode..

  #10495980 Quote

  Wat hij ons goed werkte is om het boekje ‘joep moet poepen’ voor te lezen. We merkte na een paar keer dit voorgelezen te hebben, dat hij zich bewust werd van het poepen op de wc. Het boekje is niet te koop, maar alleen via deze link te lezen. Deze tip kregen wij vanuit her consultatiebureau en bij ons werkte het echt heel goed 

  https://issuu.com/amcamsterdam/docs/joep_moet_poepen/8?ff

  #10498603 Quote

  Ik had 2 potjes. 1 in de badkamer en 1 in de woonkamer. Bleek dus dat hij zich schaamde en stiekem boven een poepie deed en beneden ern plasje.

  #10499718 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!

  Ik heb verschillende keren met beloningen gewerkt maar dat sloeg niet echt aan. Waarschijnlijk was hij er op dat moment gewoon nog niet klaar voor.

  Ik zet hem sinds afgelopen week op vaste momenten (na de maaltijd) op de wc en dat werpt zijn vruchten af! Hij poept nu op de wc en niet meer in zijn onderbroek. En sinds vandaag heeft hij ook voor het eerst aangegeven dat hij moest poepen. Dus hij heeft echt stappen gemaakt!

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen

  Mamanelle
  Bijdrager
  #10499721 Quote

  Wat fijn zeg!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct