Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Positief 13

 • Auteur
  Berichten
 • #10600265

  Vraagje ik ben nieuw hier
  Heb twee kinderen. En probeer nu weer zwanger te worden
  Ik heb op 2 dec een bloeding gehad bijna een week eerder dan normaal . Wel gewoon bijna 3 dagen met ook helder bloed verlies . Dus ging er van uit dat t mijn menstruatie was.
  Heb gister een Kruidvat test gedaan omdat ik zwangerschaps symptomen voelde
  Die is ondertussen zo ingedroogd
  Wel heel erg beschadigd de test dus daardoor iets lastiger kijken
  Toen straks weer een test gedaan en weer een licht roze streepje

  Kan ik er van uit gaan dat t zoiezo niet goed zit?
  Heb op 9 dec een miskraam na 6,5 week gekregen
  Daarna op 2 januari dus bloedverlies
  Dus ging er vanuit dat dat idd weer mijn menstruatie was

  #10600266 Quote


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10600358 Quote

  Allereerst nog sterkte met je miskraam.

  Ik denk dat je zo kort na een miskraam niet echt uit kan gaan van een normale cyclusduur, omdat een miskraam toch net wat anders zit hormonaal dan een ‘normale cyclus’ waarin geen zwangerschap is ontstaan. Het zou dus een menstruatie geweest kunnen zijn, maar een innestelingsbloeding kan ook heel erg lijken op een menstruatie qua duur en hevigheid (en behalve dat zou het ook een ander soort bloeding kunnen zijn geweest, geraakt vaatje bijvoorbeeld of ineens ovulatiebloedingen). Heb je sinds de miskraam een negatieve zwangerschapstest gehad? Of een controle waaruit is gebleken dat er geen resten zijn van de miskraam? Ook die zouden een positieve test kunnen veroorzaken. 

  Gezien je nu een positieve test denkt te hebben (ik kan hem niet zien, maar als er binnen de afleestijd een positief resultaat verscheen, ga ik daar even vanuit – er zijn websites zoals imgbb waarmee je volgens mij een foto kan uploaden en een link kan delen zodat we mee kunnen kijken) en door de miskraam hiervoor en bloeding geen duidelijke termijn hebt van hoe ver je zou zijn. Ik zou dat sowieso even overleggen met je huisarts of verloskundige, wellicht kan een echo of bloedprikken meer duidelijkheid geven over of je inderdaad opnieuw zwanger bent, en of dat mogelijk goed gaat. Verschijnt het (licht) positieve resultaat telkens pas ruim na de afleestijd in de bijsluiter, dan zou ik uitgaan van een negatief resultaat. Je kan altijd na een tijdje opnieuw testen om te kijken of je mogelijk te vroeg was met testen als je toch symptomen blijft ervaren. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct