Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Positief Getest Op Corona

 • Auteur
  Berichten

 • anooniem
  Bijdrager
  #10519295

  Hallo, ik ben gisteravond positief getest op corona maar heb wel een kleintje in huis. Hoe hebben andere ouders dit aangepakt? Ik ben meteen naar mijn kamer gegaan maar wordt al gek bij het idee dat ik haar 7 dagen niet mag knuffelen en haar alleen te zien via videobellen.. Alles voor mn kind natuurlijk, maar ben benieuwd hoe andere dit hebben aangepakt. Zijn jullie ook in isolatie gegaan of gewoon met z’n alle in quarantaine en dus wel gewoon bij je kind zijn?


  Sopi
  Bijdrager
  #10519302 Quote

  Ik zou absoluut geen afstand nemen van mijn kinderen. In het ergste geval krijgen ze het ook, maar volgens mij zijn bijna alle kinderen daar niet echt ziek van.
  Ik zou het echt niet kunnen…
  Beterschap!


  RomyVM
  Bijdrager
  #10519303 Quote

  Uhm zeker niet. Wij hebben allebei corona gehad en gewoon voor onze kinderen gezorgd. Kinderen worden er amper tot niet ziek van! Ik ben voor mezelf al helemaal niet bang, maar voor m’n kinderen nog 100x minder. Mijn dochters waren toen 3 en 15 maanden oud en we hebben niks aan ze gemerkt en ze ook niet laten testen. Ik vind het niet belangrijk om te weten of ze corona gehad hebben. We zijn gewoon een dikke week met z’n allen thuis geweest en toen waren we er vanaf. Ik zou zeker geen week apart gaan zitten van mijn kinderen en vind dat ook echt onnodig.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10519305 Quote

  Wie zorgt er dan nu voor je kind? Je man? Oma? Grote kans dat je man binnenkort ook positief test en je kindje het ondertussen ook al heeft. Op het moment dat iedereen voor je kind gaat zorgen verspreid je het juist. Je kindje kan het zo weer doorgeven aan oma etc.

  Ook afstand nemen van mijn man heb ik niet gedaan. We hebben sowieso geen ruimte om apart te slapen en maar 1 toilet en badkamer etc. Dus praktisch was dat al onmogelijk, ik ga geen week op de bank slapen (wat de GGD wel aan me adviseerde!!). Ik vind de GGD daar echt doorslaan daarin. Wij wilden het juist graag allebei tegelijk hebben, zo waren we er binnen 8 dagen weer vanaf en we zijn amper ziek geweest allebei. Ik ben er niet bang voor. Een paar weken later kregen we met z’n allen flinke buikgriep, nou daar waren we 100x zieker van dan die week Corona.


  anooniem
  Bijdrager
  #10519307 Quote

  Nouja ergens denk ik dit inderdaad ook maar aan de andere kant.. dalijk wordt ze er wel heel ziek van en is het mijn schuld. Ik wil dat niet op m’n geweten hebben.. denk ik.. 😢


  anooniem
  Bijdrager
  #10519315 Quote

  Mijn vriend zorgt inderdaad voor mn dochter en slaapt beneden op de bank en zij gewoon in haar eigen kamertje en ik zit op onze slaapkamer.. 😅😅😅😅

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Milu
  Bijdrager
  #10519318 Quote

  Wij hebben wel apart geleefd. Vond het verschrikkelijk, maar wilde niet op m’n geweten hebben dat ik mijn zoontje zou besmetten. (Toen waren ook nog de regels dat mijn vriend en zoon niet in quarantaine hoefde). Uiteindelijk was op dag 5 mijn vriend positief en was mijn zoontje bij zijn oma. Die hebben we daar een paar dagen langer gehouden tot ik weer uit quarantaine mocht.

  Het was echt zwaar, vond de eenzaamheid nog erger dan de klachten. Maar wilde de kans dat ik hun zou besmetten zo klein mogelijk houden.

  Maar vooral doen waar jullie jezelf goed bij voelen!


  JannekeN
  Bijdrager
  #10519319 Quote

  Ah wat vervelend zeg! Beterschap!
  Bij ons in de familie is 1 gezinslid in isolatie gegaan in huis… Dus ook de eenzaamheid. Vervolgens hebben alle 4 andere gezinsleden het gekregen! Dus het garandeert echt niet dat je kindje het niet krijgt!
  Daarnaast heeft bij een ander familielid de baby van 2 weken het gekregen. Zij heeft toen wel 1 dagen in het ziekenhuis gelegen, maar ging al heel snel weer goed. Moeder en baby hebben het toen gehad, 4 weken geleden, en nu heeft vader het.
  Gelukkig allemaal milde klachten! Dus doe waar jij je goed bij voelt!!


  anooniem
  Bijdrager
  #10519320 Quote

  Jaaa dat vind ik het lastige eraan. Ik ben gisteravond positief getest en meteen daarna vanuit mn werk naar mn kamer gegaan maar je bent zoveel dagen vantevoren al besmettelijk dus de kans is zo groot dat ze beide op dag 5 positief testen dat ik deze 5 dagen voor jan lul op m’n kamer zit.. of bekijk ik het zo dan verkeerd?🙈

  Maargoed inderdaad.. het idee dat je bewust je kind aansteekt wil je ook niet op je geweten hebben

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct