Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Positieve test en vervolgens de feestdagen op komst

 • Auteur
  Berichten

 • Vino
  Bijdrager
  #10146820

  Hoi,

  Eindelijk, na 15 maanden, hebben wij een positieve test gekregen! 

  Nu willen wij absoluut nog niks tegen anderen mensen zeggen omdat het zo vroeg is. Nu komen alleen net de feestdagen er aan en eten we dus bij allemaal verschillende mensen veel soorten rauw vlees en wordt er “verwacht” dat ik een glaasje wijn drink. 

  De wijn kom ik nog wel onder uit, maar heeft iemand een idee hoe ik kan vertellen dat ik geen rood vlees wil eten? Of andere dingen zoals kaasjes etc? 

  Alvast bedankt!


  KayP
  Bijdrager
  #10146825 Quote

  In mijn geval had ik het voordeel dat ik voor dat ik zwanger raakte op dieet was.  🤣

  Maar, sorry ik zou het verder niet weten maar wel gefeliciteerd 😊


  lepeltjelepeltje
  Bijdrager
  #10146826 Quote

  Faken dat je vegetarier bent geworden? Ben je ook al misselijk? Want dan spreekt vlees toch niet zo aan denk ik. 


  Mamasindsfeb
  Bijdrager
  #10146845 Quote

  Ja of zeggen dat je dieet volgt omdat je je te laatste tijd zo beroerd voelde dat je probeert om vlees te vermijden: dit veroorzaakt namelijk vaak moeheidsklachten, opgeblazen gevoel etc. Of je bent laatst erg ziek geworden van tartaar, biefstuk etc dus je wilt geen risico nemen? Je kan natuurlijk altijd vragen of ze jouw vlees extra goed doorbakken en dan alsnog als het niet goed genoeg is stiekem op het bordje van je oartner schrijven?


  Mamasindsfeb
  Bijdrager
  #10146846 Quote

  Ja of zeggen dat je dieet volgt omdat je je te laatste tijd zo beroerd voelde dat je probeert om vlees te vermijden: dit veroorzaakt namelijk vaak moeheidsklachten, opgeblazen gevoel etc. Of je bent laatst erg ziek geworden van tartaar, biefstuk etc dus je wilt geen risico nemen? Je kan natuurlijk altijd vragen of ze jouw vlees extra goed doorbakken en dan alsnog als het niet goed genoeg is stiekem op het bordje van je partner schuiven..

  #10146853 Quote

  Ik zou gewoon wat rommelen met het eten op je bord. En je man bijvoorbeeld lekker stukje erbij geven. Hoe moeilijker jij doet, hoe opvallender. zou ook gewoon wijn in je glas laten schenken en doen alsof je slokje neemt. Je man kan ruilen met je glas als hij naast je zit. Gewoon rommelen… zeg maar. Heb ik toen ook gedaan, niemand had het door 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Vino
  Bijdrager
  #10146892 Quote

  Zeggen dat ik vegetariër ben geworden hebben wij ook over nagedacht haha. Maar we hebben toevallig een paar dagen geleden aangegeven wat en hoeveel we te eten wilde hebben. 😅 Dus ik denk dat veel mensen niet blij met me gaan zijn haha. 

  Ik denk inderdaad dat ik gewoon probeer het vlees wat wel mogelijk is te eten en de rest op het bord van mijn vriend te schuiven haha..


  VRN
  Bijdrager
  #10146899 Quote

  Gefeliciteerd! Antibiotica kuur? Dat je daarom geen alcohol mag drinken? Succes!

  #10146924 Quote

  Hi, ik heb maar een keer uitgeweest met mijn familie in het begin van mijn zwangerschap. Ik was zeer voorzichtig en toch had één persoon het door 🙈 Ze vertelde het pas later toen we het officieel bekend maakten. Ze merkte niet wat ik at. Ik had ook iets gepakt wat ik niet mocht en daarna gewoon aan mijn man gegeven 😁 maar mijn dessert was een beetje raar, volgens mij dacht ik dat daar rauwe eiren zatten, deed een beetje raar en toen merkte ze dat. Dus ik zou zeggen zolang je doet alsof alles normaal is, zullen mensen ook niet opletten wat je eet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct