Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Positieve zwangerschapstest na miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #10367633

  Hoi allemaal, Na een zwangerschapsduur van 7 weken ben ik 13 dagen geleden gaan bloeden. Dit bleek helaas een miskraam te zijn, zo bevestigde de echoscopist dit aan ons. Mijn zwangerschap zou zijn van 12 september (plus minus). Zij vermoedde dat de vrucht met 4/5 weken was gestopt met groeien. Los van het emotionele aspect van verwerking is mijn lichaam nog steeds bezig met het afsluiten van deze periode.

  De echoscopist zei me dat alles er al schoon en leeg uit zag, ze zag geen vrucht en geen vruchtzak. Ze gaf aan dat ze zag dat mijn lichaam al ver was met het reinigen van de baarmoeder. Aankomende vrijdag heb ik een afspraak bij de gynaecoloog om te kijken of alles helemaal goed weg is. De kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap achtte de echoscopist klein. Ik heb ook geen heftige buikkrampen gehad.

  Inmiddels is het bloeden grotendeels weg. Er zijn dagen dat er niets tot slechts wat licht bruinverlies uit komt, soms een paar druppels bloed per dag. Maar (nu komt het), vanochtend deed ik een zwangerschapstest, omdat ik benieuwd was hoeveel zwangerschapshormoon hcg er nog in mijn lichaam aanwezig was. Nou, ik kreeg gewoon een keiblauwe verticale streep te zien 🙁

  Dat had ik toch niet verwacht… Mijn vermoeden was dat het er wel zou zijn, maar dan lichtblauw (omdat ik nu toch al even aan het bloeden ben en de echo niets meer liet zien).  Nou las ik dat het vaker voorkomt dat dit hormoon nog lang aanwezig blijft in het lichaam.

  Zijn er vrouwen die ervaring hebben met het langer in het lichaam blijven van het zwangerschapshormoon hcg en hoe lang kan dit duren? Dit was mijn eerste zwangerschap en ik weet niet wat ik kan verwachten ervan… Mijn vriend en ik willen heel graag zo snel mogelijk weer een tweede poging wagen dus ik hoop dat die laatste drupjes bloed en bruinverlies spoedig ophouden.

  Dank alvast voor jullie reactie <3 


  Mumslove
  Bijdrager
  #10367636 Quote

  Hoi!

  Wat een nare situatie en wat verdrietig. Zwanger en dan een miskraam. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Alleen was ik relatief kort zwanger, 5 weken. Ik wist dat er een miskraam aan zat te komen door een negatieve test. Ik testte een aantal dagen positief, maar heel licht. En ineens negatief. Die avond kreeg ik ook een miskraam. Bij mij was het hormoon dus heel snel uit mijn lichaam…

  Kan het niet zo zijn dat je alsnog zwanger bent? Misschien was je minder ver dan je dacht…

  #10367639 Quote

  Hoi Mumslove,

  Dank je wel voor je reactie! Wat naar dat je ook een miskraam hebt gehad, het komt vaak voor heb ik begrepen 🙁 Gaan jullie er nu ook weer opnieuw voor?

  Het lijkt me heel sterk dat ik nog zwanger ben, ik voel me niet meer zwanger. De symptomen die ik eerst wel had (opgezwollen buik, gevoelige buik, gevoelige borsten, blauw rond de tepels), die zijn allemaal weg. Mijn lichaam voelt weer, zoals het normaal voelde. Wat betreft het minder ver zwanger zijn lijkt het me ook onwaarschijnlijk… Ik deed op zondag 3 oktober een Clear Blue Digital test en die gaf toen aan 1-2 weken, de huisarts schatte mijn zwangerschap toen 3 weken. 

  Tja, ik heb het dus voor mezelf wel losgelaten dat dit een gezonde baby was, maar het vervelende is dat je het nog niet echt kunt loslaten nu… Het blijft als het ware hangen en kleven aan je dag, waarbij je elke keer als je nog een restje bruinverlies of bloed ziet er weer aan moet denken. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat de gynaecoloog zal zeggen vrijdag.

  #10367726 Quote

  Hi.. ik heb vorige jaar mei een miskraam gehad en na de laatste echo om te checken of ik schoon was, bleven mijn testen nog ruim 3 weken positief.

   

  Het kan dus zijn dat het hormoon nog een poos in je lichaam blijft..


  StephW
  Bijdrager
  #10367731 Quote

  Ik heb na mijn miskraam ook nog weken positief getest, zeker 4 weken. Daarom naar gyn geweest, die zag dat het echt bijna was opgeruimd. Zwangerschapsduur was denk ik 6 weken. Maar het duurde echt lang vond ik.

  #10367820 Quote

  @StephW en @Zonnebloempje2017, dank voor jullie reacties! Goed ergens te lezen dat dit dus kennelijk vaker voorkomt. Ergens ga je dan toch even denken dat er wellicht nog een ‘restje’ zit, ik was erg blij te horen dat het al allemaal schoon/leeg was, maar als je blijft bloeden denk je even dat dit mogelijk niet goed is gezien door de echoscopist. Maar vooralsnog ga ik daar toch maar vanuit, ze zal dat niet zomaar hebben gezegd. Vrijdag weer wat meer duidelijkheid en voor nu maar afwachten. Sinds vandaag is het ook weer wat meer gaan bloeden, na een paar dagen rustig te zijn geweest dus het is kennelijk nog niet helemaal klaar… 

  Geduld oefenen is het devies :p

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10368363 Quote

  Ik heb na mijn miskraam ook nog heel lang een super duidelijke positieve streep gehad. Pas na 7 weken was me test echt helemaal negatief. Echt verschrikkelijk, die lange nasleep.. Ik wou graag verder en weer zwanger worden maar had ook nog heel lang last van bloedverlies en ovulatietesten bleven ook continue positief dus wist ook niet wanneer ik ovuleerde of hoe me cyclus nu was.

  #10368586 Quote

  Hoi MilkaOreo, Ik kan me dat wel voorstellen ja. Ik was gister bij de gynaecoloog en die zag dat er nog wat restjes in de baarmoeder zaten en dat verklaart waarom de test nog positief was. Ik moet gewoon geduldig afwachten zei ze tot het eruit komt en dan komt het vanzelf goed, zo waren haar woorden..  Het is inderdaad een lange nasleep ja… Kan me voorstellen dat 7 weken al helemaal lang is… Hoe lang duurde het daarna eer je weer zwanger was?


  Ntsjah
  Bijdrager
  #10368726 Quote

  Dag gebruiker,

  Ik heb zelf een curettage ondergaan met 10+ weken, het hartje was gestopt met 6 weken ongeveer. Ik testte wekelijks, pas na 5 weken was de test bijna negatief! Na 5,5 week volgde m’n eerste menstruatie weer. Ik had 2 weken na de curettage een controle gehad en alles leek schoon maar HCG kan wel even blijven. 

  Ik heb ergens gelezen dat je na een miskraam ook moet ontzwangeren, kwaaltjes verdwijnen dus helaas niet meteen! 

  En ik kan mij heel goed voorstellen dat je ongeduldig bent hoor! Ook al ging het bij mij achteraf heel snel weer allemaal, dat weet je op dat moment nog niet. (Ben nu 24+3 weken zwanger).

  Dat gevoel van gemis is gewoon heel ellendig! Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop voor je dat je binnenkort wel gezond zwanger mag zijn😘

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct