Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Postieve test?

 • Auteur
  Berichten
 • #10065788

  Hallo allemaal,


  Mijn vriend en ik zijn al ruim 1,5 jaar bezig om zwanger te worden. Wanneer ik een dag overtijd ben doe ik niet snel een test. Nu 3 dagen overtijd en toch maar besloten een test te doen. Omdat ik geen test in huis had, vanmorgen eerst mijn urine opgevangen en in de koelkast geplaatst. Om 11:30 een test gedaan, nu dacht ik eerst: helaas 1 streepje. Maar toen ik beter keek zag ik toch echt een vaag licht tweede streepje.  Omdat ik de 2v5 test had gehaald heb ik gelijk de tweede ook gebruikt met urine van dat moment. Deze was negatief. 
  Iemand ervaring hiermee? Met ochtend urine een licht positief (goed kijken) streepje en met middag urine negatief.
  Urine wat in de koelkast had gestaan was wel troebel geworden maar neem aan dat dat geen invloed kan hebben.


  Groetjes,
  Nikki


  DaNIi
  Bijdrager
  #10065791 Quote

  Positief is positief! 

  Anders morgen nog een keer een test doen met ‘verse’ ochtendurine voor de bevestiging. 

  #10065794 Quote

  Dankjewel voor je reactie D EJ. We zijn al zo lang bezig, en dan word ik hier wat zenuwachtig van. Heel licht streepje en middag negatief. Bah…


  DaNIi
  Bijdrager
  #10065804 Quote

  Kan ik mij goed voorstellen! Maar het kan zijn dat er nog onvoldoende HCG hormonen in je urine zitten. En als je dan ’s middags test dan zal die inderdaad negatief zijn. Ochtendurine is altijd het beste. Ik heb ook gehoord dat de ‘kwaliteit’ van de urine na 2 uur staan kan afnemen, waardoor er ook minder HCG te traceren is. 

  Maar als je de eerste test binnen de gestelde tijd hebt afgelezen en twee streepjes hebt gezien (ook al is het heel licht) dan mag je er toch wel voorzichtig vanuit gaan dat het echt daadwerkelijk positief is! 

  Sterkte met wachten! Ik ben benieuwd of je morgen weer gaat testen en wat de uitslag is! 

   


  Mali
  Bijdrager
  #10065819 Quote

  Ik heb het ook meegemaakt! In de ochtend een licht positieve test en de middag niet. Heb dag erna in de ochtend met verse ochtendurine weer een test gedaan en weer positief hoor! 

  Laat je t ons morgen weten? 


  Debbie-
  Bijdrager
  #10065820 Quote

  Hee, dat had ik ook in de middag, snapte er niks van. Hield mezelf maar voor dat het een indrooglijntje was.. dag later nog eens getest en toen een heel licht duidelijker streepje. En dag daarna nog eens met ochtend urine en die was ook positief! Dus wieweet, even paar dagen wachten en dan nog eens testen. Succes!


  Jet Berg
  Bijdrager
  #10065831 Quote

  Een streepje is een streepje! Hoe licht deze ook is. Als hij negatief is dan zie je helemaal niks. Zou het morgen vroeg nog een x proberen…. waarschijnlijk wordt het streepje dan duidelijker. (Heb zelf ook meerdere testen gedaan voordat ik het kon geloven;) 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct