Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Postnatale Depressie

 • Auteur
  Berichten
 • #10593360

  Hey mamas,

  Ik ben nu 2 keer bij assistente van GGZ geweest en heb mij aangemeld na gesprekken met haar bij Psyche en zwangerschap.
  Mijn dochter is nu 3 maanden en gelukkig zijn die huil pieken voorbij en krijg ik meer zelfvertrouwen met haar om weg te gaan zonder bezwaard te voelen als ze gaat huilen.
  Ik merk dat nu ik weer werk en de dagen korter worden, sneller donker en nog aan het wennen ben als nieuwe moeder, mijn kaarsje beetje op raakt/emmer volloopt.

  Zoals vandaag waren we alle drie ik/partner en dochter er moe en heus niet erg een keer maar ik heb gewoon kracht verlies om dingen te kunnen uitvoeren, ben gewoon helemaal op. Nu heb ik huilbuien en kan ik huilen om de kleinste dingen (denk ook nog hormonen, vaak somber en zet mijzelf 100% aan de kant voor m’n dochter want ik doe alles voor haar (met alle liefde) en bijna niks voor mijzelf. Ik ben bang dat er een depressie op de loer Ligt aangezien ik eerder een depressie heb gehad.

  Wie van jullie heeft een postnatale depressie gehad of ook eerder een depressie met dezelfde gevoelens die naar voren komen.

  Liefs


  Cvdpluijm
  Bijdrager
  #10593410 Quote

  Ik heb een gewone depressie gehad en zat toen aan de medicijnen.

  Daarna raakte ik onverwachts zwanger van de jongste en ben ik door gestuurd naar de pop poli in het ziekenhuis speciaal voor zwangere vrouwen omdat ik met al mijn medicijnen moest stoppen.

  Ik ben daar gebleven tot onze dochter een jaar werd toen moest ik naar een andere psychiater.

  Ik ben na de bevalling weer wel meteen begonnen met de medicijnen die ik gebruikte voor de zwangerschap om te voorkomen dat het erger zou worden de depressie omdat de medicijnen ook een paar weken morten inwerken.

  Toch heb ik wel een depressie gekregen ik wilde niks weten van mijn dochter liet ze huilen en zat voor mij uit te staren ik was blij als mijn ouders of iemand anders er was zodat die mijn dochter op schoot konden houden.

  Ik zou niet te lang wachten als ik jou was want eer dat medicijnen werken ben je 6 weken verder.

  Ik mocht het ziekenhuis pas verlaten na mijn bevalling als ik de artsen beloofde dezelfde avond nog te starten met mijn medicijnen.

   

  #10593831 Quote

  Ik zou zeker geeen medicijnen gaan slikken. Ze stoppen je vol en komt er amper meer vanaf met alle gevolgen van dien.

  Ik heb zelf een postnatale depressie en weiger weer aan de antidepresiva te gaan omdat dit slecht is voor een volgende zwangerschap. Ze kunnen op hun kop gaan staan met die pillen. Ik huil ook snel en ben altijd moe en heb een kort lontje. Ik ben begonnen met hardlopen en als het moet janken, het eruit laten stromen en van mij af schrijven. Knuffelen met mijn  baby en partner en af en toe flink klagen.

  Het komt goed. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct