Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pre en dysmatuur

 • Auteur
  Berichten

 • gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10125852

  Hallo allemaal, 

  Ik ben 5 weken geleden bevallen na een zwangerschapsduur van 32 weken van een heel klein jongetje van 985 gram en 34 cm. Ik had al vanaf 20 weken een heftige zwangerschap met veel controles en 5 weken ziekenhuis opname voordat hij geboren is. Op de dag voor de geplande keizersnede kreeg ik ook nog eens het HELLP syndroom dus ik ben heel erg ziek geweest. ( onze zoon moest gehaald worden ivm een forde groei achterstand van 4 weken en 3 dagen en ik had een zeer slecht werkende placenta waardoor hij niets meer groeide)

  Ons mannetje zal nog wel een eek of 2 minimaal opgenomen blijven. Ik merk dat ik het 2x per dag naar hem toe gaan erg vermoeiend vind. 

  Ik ben erg op zoek naar andere moeders die dit ook hebben meegemaakt om wat ervaringen te delen. Aanstaande moeders die een te klein hummeltje verwachten zijn ook zeker van harte welkom.

  Groetjes, Martine


  MammavanB
  Bijdrager
  #10125860 Quote

  Hoi Martine..

   

  Ik heb het ook meegemaakt. Tis heel pittig. Dikke knuffel voor je


  gebruiker11388
  Bijdrager
  #10125862 Quote

  Hoi Martha,

  Wij hebben geen klein hummeltje maar hebben wel een beetje een idee hoe het voor je is met het medische gedoe.

  Ik wil je iig veel sterkte wensen. Het is erg heftig om in een cocon met veel zorgen te leven en zelf ook nog herstellende te zijn. Mss helpt ’t om te denken: Je mag het ook vermoeiend vinden om twee x per dag te gaan. Het beheerst je hele leven zo. Dus het is ook vermoeiend en je krijgt er nog zo weinig voor terug. Natuurlijk zie je je kindje ook graag en geeft ’t mss een dubbel gevoel. Deze twee gevoelens mogen ook samen er zijn. Heb je met je man/vriend al even wat samen gedaan? Even uiteten oid? Of ga na een afspraak naar de kapper bijv. Even tijd en aandacht voor jezelf. Krijgen jullie daar hulp van maatschappelijk werker iod? 

  Veel sterkte!! 


  gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10125866 Quote

  @mammavanB bedankt voor je lieve berichtje!

  @ gebruiker 11833 jij ook bedankt voor je lieve berichtje. Afgelopen weekend toevallig in de middag een paar uurtje even eruit geweest, dst was heerlijk en ook hard nodig. Toevallig stond ik vanmorgen onder de douche en heb ik besloten om volgende week idd maar eens naar de kapper te gaan, even een moment voor mezelf.

  Groetjes


  gebruikerMartine
  Bijdrager
  #10125867 Quote

  @mammavanB bedankt voor je lieve berichtje!

  @ gebruiker 11833 jij ook bedankt voor je lieve berichtje. Afgelopen weekend toevallig in de middag een paar uurtje even eruit geweest, dst was heerlijk en ook hard nodig. Toevallig stond ik vanmorgen onder de douche en heb ik besloten om volgende week idd maar eens naar de kapper te gaan, even een moment voor mezelf.

  Groetjes

  #10125902 Quote

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje! 

  Onze zoon werd met 32 wkn en 1800 gr geboren en mocht pas na 8 weken naar huis, hij moest alles kunnen zoals zelfstandig ademen en alle voedingen uit z’n fles drinken. Maar mijn bevalling kwam totaal onverwachts, hij had voor de bevalling geen longrijpingsmedicijnen gehad.

  Wij gingen ook 2 x op een dag, ochtend en avond. Het was vermoeiend en slopend; soms kon ik niet wachten totdat het zover was maar soms ging ik met zoveel verdriet. Niet om m’n zoontje, maar alles eromheen was me dan teveel. 

  Op wat voor een kamer ligt je zoontje? Wij eerst op een gezamenlijke kamer met zo’n 5 andere kindjes totdat ik het niet meer trok, dit steeds aangaf bij de vpk en er gelukkig een 1persoonskamer vrijkwam. Toen mocht hij alleen op een kamer en toen werd het wel beter en fijner voor ons. 

  Ik hoop dat alles goed gaat met zowel je zoontje en jou! Neem je tijd vooral om bij te komen want als hij thuiskomt is het keihard werken! Wij hadden echt wel een paar weken nodig om te wennen en we een goede voedings- en slaapschema hadden. 

  Achteraf is het allemaal goed gekomen en hebben we een hele goede band met hem, hij is nu 11 mnd en een hartstikke vrolijk en een gezond kindje. 

  Sterkte en veel geduld gewenst! Het komt allemaal goed! 

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10125998 Quote

  Hoi ik heb ook zwangerschapsvergiftiging gehad. Mijn dochter is nu 5 weken oud maar geboren bij 34 weken wel een goed gewicht gelukkig: 2300 gram. Ik vond het ook heel zwaar continue op en neer naar het ziekenhuis het sloopt je echt. Probeer de momenten die je thuis bent ook nog echt je rust te pakken je bent goed ziek geweest en heen en weer reizen is vermoeiend en als je kleintje straks thuis komt heb je gebroken nachten. Onze dochter mocht met 2,5 week naar huis dus dat is nog snel gelukkig. Probeer thuis te ontspannen, lekker in bad (als je niet meer vloeit) naar de kapper schoonheidsspecialist etc. Verder heel veel sterkte toegewenst!


  ProudMamaJ
  Bijdrager
  #10126055 Quote

  Hee, 

  Ik wil je allereerst heel veel sterkte wensen. Geniet van de korte momenten in het ziekenhuis en probeer echt je rust te pakken thuis. 

  Onze dochter had ook bij de 20 weken echo een ernstige groeiachterstand. En met 29 weken werd ik ook opgenomen omdat ik zwangerschapsvergiftiging had. Ze hadden bij mij ook verwacht dat ze haar snel zouden moeten haken, maar gelukkig kon ik het rekken tot 37 weken. Toen ben ik ingeleid. Ze was 1755 gram, ook erg klein voor 37 weken, dysmatuur ook. De oorzaak is onbekend, mijn placenta werkte wel goed bij de controles en na de geboorte zou de placenta opgestuurd worden maar ze zijn hem kwijt geraakt… Ze had een groeiachterstand van ongeveer 6 weken aan het eind. 

  Gelukkig deed ze het erg goed en mocht ze met een kleine 2 week mee naar huis maar de tijd dat ik thuis was en zij in het ziekenhuis vond ik echt vreselijk. Als ik in het ziekenhuis was hield ik rekening met de tijd dat ik thuis ook nog rust kon pakken en thuis lette ik op de tijd om weer naar het ziekenhuis te gaan.

  Houd vol! Het wordt echt beter. 


  BarbdH
  Bijdrager
  #10126067 Quote

  Gefeliciteerd! Het blijft toch bijzonder! O

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct