Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Prenataal Kolven 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10465335

  Hoi,

  Zijn hier dames met ervaring in prenataal kolven? Ik hoor graag wat ins and outs/ tips etc.


  Dpl
  Bijdrager
  #10465350 Quote

  Geen ervaring, wel informatie 🙂

  Prenataal kolven doe je alleen om een klein voorraadje te hebben voor als je verwacht dat je kindje na de geboorte bijgevoed moet worden. Het helpt niet om je productie alvast op gang te brengen. 

  Liefst kolf je met de hand. Het gaat vaak maar om hele kleine beetjes, druppels, die in een kolf al gauw kwijtraken in de onderdelen. Je kolft dan in een bakje of vangt de druppels op in een spuitje. In de koelkast bewaren en als het dezelfde temperatuur heeft kun je meerdere keren bij elkaar voegen en invriezen. Spuitjes met dop kun je bij de apotheek halen, bijv van 5 ml. 

  Meestal wordt geadviseerd om vanaf 37 weken te starten vanwege risico op vroeggeboorte. Maar als je geen seksverbod hebt gekregen van verloskundige of gynaecoloog kun je ook kolven, daar komt minder oxytocine bij vrij dan bij seks. 

  Ken je het artikel van la Leche league over prenataal kolven? https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/284-colostrum-afkolven-tijdens-de-zwangerschap

  #10465381 Quote

  Ik heb het gedaan en was heel blij dat ik het heb gedaan! Ik had een behoorlijke voorraad en heb het gedaan ivm borstverkleining.

  Ik ga het bij nummer 2 nu weer doen

  #10466464 Quote

  Ik ga woensdag uitleg krijgen en vervolgens starten. Doordat ik zwangerschapsdiabetes heb is dit een advies wat gegeven is door het ziekenhuis.
  Het lijkt mij enorm bijzonder, maar ik zie er niet tegen op. En als het niet lukt, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan voor onze kleine man straks.

  #10466600 Quote

  Ook ik heb het gedaan ivm een borstverkleining in het verleden. Het prenataal kolven deed ik met de hand. Ik deed het volgens mij twee keer per dag maar weet dit niet zeker meer en bewaarde het in spuitjes die ik bij de apotheek had gehaald. Ik had de hoop dat het daarna beter op gang zou komen. Maar heel veel is er bij mij nooit uit gekomen. Ik heb alles uit de kast gehaald en uiteindelijk heb ik 4 weken max 2 flesjes per dag borstvoeding kunnen geven. Aan de borst kreeg mijn zoontje niet genoeg, daarom moest ik alsnog bijvoeden met kunstvoeding. Ik heb zo’n hele goede krachtige kolf gehuurd, omdat er bij andere kolfapparaten er te weinig uitkwam.

  #10472807 Quote

  Dank jullie wel! Ik ben inmiddels begonnen. Nu bijna 38 weken zwanger. Het gaat met kleine beetjes, maar alles is winst.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Dpl
  Bijdrager
  #10472916 Quote

  Wat fijn dat het lukt om alvast wat te kolven! Succes met de laatste loodjes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct