Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Prettige kleding na keizersnede

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerSN
  Bijdrager
  #10362798

  Ha mede mama’s, 

  In december krijg ik een geplande keizersnede. Nu was ik benieuwd wat voor kleding prettig zit in de periode daarna. Is dan juist een wat strakkere legging met hoge band prettig op je huid/wond, of bijv een losser jurkje? Ben benieuwd naar tips en ervaringen!


  Minni
  Bijdrager
  #10362804 Quote

  Alles dat los zit! Druk op de wond vond ik pijnlijk/onprettig. Ik heb zelf veel losse pyjamabroeken/leggings gedragen met een hoge taille, en inderdaad jurkjes 🙂 Al zal dat in december wel een beetje koud zijn. 

  Dit geldt vooral voor de eerste 2/3 weken hoor, daarna werd het bij mij snel beter.

  Nog een prettige zwangerschap!


  Caroline F
  Bijdrager
  #10362807 Quote

  Ik heb zelf gewoon positiebroeken gedragen en dan de band omgeslagen. Wat druk op de wond is juist goed, en omdat het elastisch is gaat dit ook niet snijden. Geen ongemak daarvan gehad. Maar de eerste dagen mag je toch nog niet veel, en moet je veel rust houden (ik iig) dus zou in die periode niet al te veel aan broeken gaan denken. Geniet nog van je zwangerschap, en ook van de geboorte. Zo bijzonder! En hopelijk heb je een voorspoedig herstel ☺️


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10362811 Quote

  Ik vond zwangerschapsbroeken heel vervelend. Bij mij zat de overgang van de spijkerbroek naar de band precies op het litteken. Ik heb vooral leggings gedragen en een sportbroek met een hoge band die door kon gaan voor gewone glimmende legging 😉. Ik kon maanden later nog geen spijkerbroek aan,.. ik denk dat het heel erg van persoon tot persoon verschilt. Succes!


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10362831 Quote

  Bedankt voor de tips en goede wensen!

  Zazousept bedoel je een zwangerschap spijkerbroek of je gewone? Ik heb geloof ik na m’n eerste bevalling (geen ks) ook nog wel een paar maanden zwangerschapsbroeken aan gehad!


  Jlh
  Bijdrager
  #10362873 Quote

  Ik kreeg van het ziekenhuis een hele stapel van die gaasonderbroeken mee. Ik zou zeker aanraden om te vragen of je er meer mee naar huis mag nemen. Zeker niet charmant maar ademend, hoog over de wond heen en makkelijk te wassen. Dat was Super fijn. Alles wat hoog en losjes zat was fijn. Heb een aantal te grote joggingbroeken gekocht. En los zittende t-shirt en truitjes. Goedkoop bij de zeeman. Nog een fijne zwangerschap!

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #10363929 Quote

  Ja vooral die gaasonderbroeken. Gewoon ondergoed zat precies met de rand op de snee. En veel jurkjes en wijde broeken met elastiek boven je navel. Zwangerschaps broeken vond ik ook fijn. Geniet er nog even van. Zo bijzonder:-)


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10364396 Quote

  Ik bedoelde inderdaad de zwangerschapsspijkerbroeken. Bij mij drukte het gedeelte waar de knoop zit precies op de wond. Dan was een gewone hoge spijkerbroek haast nog beter. Ik vond iets dat hoog en strak zat wel fijn maar dan wel van een zachte stof, zoals een zwangerschaps(sport)legging. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct